Darki Creative Commons License 1999.12.10 0 0 22
Korx: Bocs, ha csúsztatásnak tűnik, de én sajnos valóban így érzem.
Szerinted milyen más módszerekkel lehet felderíteni a svarc dekódereket? Vagy besúgással, vagy házkutatással. Ja, van mégegy: önkéntes bevallás alapján, de azt hiszem ebből nem lesz sok :-)) Mert ugye ahhoz, hogy a törvénynek érvényt szerezzenek, fel is kell deríteni a használókat. Jó, tudom, nem fognak mindenkinél kutatni, na de akkor hogyan állunk a "mindenkire egyformán vonatkozással"? Minden törvény annyit ér, amennyire be lehet tartatni, a betertását lehet ellenőrizni, és a be nem tartását szankcionálni. Ha már eleve olyan törvényt hoznak, amelyről tudják, hogy a betartása ellenőrizhetetlen, illetve csak a fenti módszerek valamelyikével ellenőrizhető, akkor annak mi értelme van? Csak annyi, hogy a HATALOMnak legyen egy jollyjoker a kezében, amit bármikor alkalmazhat, a polgár feje fölött meg lebeg a damoklészi kard, hogy fenyegetve érezhesse magát, és ne a valós gondokkal foglalkozzon. No játsszunk el egy kicsit a gondolattal: Feljelentem a szomszédomat (természetesen névvel és aláírva) hogy svarc dekódert használ (tudom, én adtam neki). Kimegy-e a rendőrség? Ha nem, minek a törvény. Ha igen, mit fog csinálni? Becsönget, és megkérdezi, hogy igaz-e a dolog. Itt megint két eset lehetséges:
a.) a pofa hátracsapja a fülét töredelmesen bevallja, hogy igaz, és a humánus bíróság tekintettel a feltáró jellegű vallomásra és a vádlott bűnbánatára, megelégszik szimpla egy évvel. (jó, lehet felfüggesztve)
b.) a pofa konokul tagad. Itt megint két eset van.
b1.) rendőr elnézést kér a zavarásért, és már az ajtóból elhúz a francba. (ekkor megint minek a törvény?)
b2.) bemegy-kutat-megtalálja. (a pofa notórius hazudozó, akadályozta a nyomozást, 2év. Elértem a célomat, férj sitten, én meg nyugodtan járhatok át vígasztalni szegény magára maradt asszonykát, mert ugye működik a tanuvédelem)

Persze lehet azt is mondani, hogy csak a visszaesők kapnak majd ennyit, dehát akkor meg az egész rendőrség a visszaesőket fogja hajkurászni??? Ha pedig se nem nyomoznak, se nem büntetnek, akkor meg megint minek az egész. Vagy az is lehet, hogy nem ezen szempontok alapján nyomoznak és szankcionálnak, akkor már értem...

A 6 órának annyi a valóságalapja, hogy a lányom barátját 2 héttel ezelőtt az Árpád-hídi buszvégállomásnál akkor verték össze, és vették el a kabátját. Természetesen senki nem segített neki, és a Teve utcai rendőrpalotában az üti azzal vigasztalta, hogy örüljön, hogy ennyivel megúszta, hiszen nem törött el semmije.

Ha a honatyák zöldségeket mondanak, akkor zöldségesnek menjenek, és ne képviselőnek. Az viszont igaz, hogy mi választottuk őket, talán a következő választásnál kicsit jobban oda kéne figyelni, hiszen valóban a sorsunk függ tőlük.

off
talán nyitani kéne egy olyan topicot is, hogy ki ismer magasan kvalifikált, tisztességes, őszinte, becsületes politikust? Akárhogy is erőlködöm, Széchenyin kívül hirtelen nem jut más az eszembe...

Előzmény: korx (21)