Törölt nick Creative Commons License 1999.12.09 0 0 35
Hát kedves Cserfa !

Újra abban maradhatunk, mint már korábban is.
Te továbbra is hiszel egy bosszúálló, kivételező, személyválogató és selejtező Istenben, aki csak egy könyvben nyilatkozott. A könyv ugyan ki tudja milyen és mennyi kozmetikázáson, értelmezési-, fordítási- és egyéb fogalomzavarokon ment át, ráadásul képletes, metaforikus, mítikus mű. Ráadásul ehhez még hozzájön a saját felfogásod...

Én pedig hiszek egy mindent és mindenkit egyformán szerető, mindennel és mindenkivel egységben létező, boldog, igazságos Istenben, aki MINDEN könyvben és MINDEN és MINDENKI által nyilatkozott és nyilatkozik folyamatosan, végtelen szeretettel és türelemmel.

A te hited csodálatraméltóan erős, világnézeted stabil hitrendszer és észérveknek itt már nincs esélyük. Ebből téged már egy traktor sem húzhat ki. :) Pillanatnyilag ez jó neked, hisz mindenre van válaszod. De mi lesz veled később...?
Nem láttam még boldog, öreg apácát, pedig találkoztam már néhánnyal. Mind morcos, beteges, öregasszony. Pedig a hitük olyasmi mint a tiéd....
(tisztelet a csekély kivételnek)

>>Csak annak van esélye Jézus szerint, aki nem szereti a világot, aki nem keresi a maga életét, azaz nem magát akarja megvalósítani. Sőt, még a maga lelkét is meg kell gyűlölnie. <<

No no no ! Nem gyűlöletről, hanem megtagadásról volna itt szó. Feladni az egó dolgait, nem azt jelenti hogy gyűlölni is kell. A gyűlölet a félelemből származó érzés és a félelem a sátán felségterülete. Oda küldött volna minket Jézus ?
Brrrrrrrr

>>Te is írtad, lényegében elégedett vagy a magad lelkével (más szavakkal), azaz éppen nem gyűlölöd. <<

Ezt hol írtam ? Szeretni szeretem a lelkem, de nem vagyok elégedett az énemmel.
A lelkem, Isten fényének egy szikrája, már hogyne szeretném. Istentől kaptam "kölcsön", tehát nem a sajátom, hogyne szeretném Isten ajándékát.
Az egóm, az emlékeimből tapasztalataimból álló képzelt illúzió, azzal nem vagyok elégedett.

Amúgy te gyűlölöd magad ? Csak azért kérdem, mert akkor a felebarátaidat is gyűlölöd ugye ? Hisz a "szeresd felebarátaidat, mint tenmagadat" -szerint így kell lennie. És te a Bibliának megfelelően élsz nem ?

>> Istent hiába próbálod olyannak vallani, amilyennek szeretnéd, meg nem mozdítod. <<

Kár, hogy nem veszed észre, hogy te is ezt teszed.
Mindenki a saját elképzeléseit és elvárásait vetíti ki és Istenként (vagy másként) imádja. Tudom nem fogadod el, pedig sajnos nagy valószínűséggel veled is így van.
Kettőnk közül valaki nagyon elvakult...

>>Hogy a kevés rész marad meg, nem szomorkodom rajta. <<

Azt hiszem, ezt hívják önzésnek...

>>Bizony, nem sajnálom a növényeket.
Nem baj, hogy az állatok egy része, és az ember állatot is eszik. Bizony, nem sajnálom az állatokat, és nem fogom kárhoztatni a ragadozókat.<<

Ennek semmi köze ahhoz, amit írtam. Az élőlények szimbiózisában, ők nem önös érdekből, tudatosan ülik egymást, hanem létfenntartásból.
Az állatok igen, de az elveszett lelkek nem egy szükségszerű létfenntertó mechanizmusnak köszönhetően vesznek el, hanem mert gyengék. És a gyengét segíteni kell. Nem veszni hagyni, mint ahogy te szeretnéd.
Ezexerint te nem sajnálod a rokkantakat, az elesetteket sem ugye?
Bocs, de embertelen a hozzáállásod. :(

>>Látod, a vegáknak szerintem nincs igazuk ebben, mert ők is élő élete árán élnek<<

Ez nem igaz !
Az igazi vegák CSAK TERMÉST esznek és azzal SEMMILYEN életet nem korlátoznak szándékosan!
Tehát igen is sajnálnod kéne az áldozatokat ! Sajnállak, hogy nem sajnálod őket... :(

>>Ha analógiának fogod fel, azaz elismered, hogy sok-sok dologból csak kevésnek adatik meg a magasabb szintű élet<<

Én ezt nem ismertem el soha.
Én azt állítom, hogy MIDENKINEK van joga, lehetősége és esélye a magasabb szintű élethez, kivétel nélkül. Az egy más kérdés hogy világunkban, jelen pillanatban ki milyen szinten áll.

>>Akik meg nem fogadják be Őt (Istenként, Úrként) követei által, azok ellen még a port is le kellett verni lábukról a követeinek, bizonyságul ellenük<<

Ne haragudj, de nagyon nem érted a jelképeket.
Jézus nincs senki és semmi ELLEN !
Jézus nem büntetéssel fenyeget, hanem rámutat a következményekre. A saru-rázásnak híre megy és elgondolkodnak rajta néhányan. De a "lábról lerázott porú" városnak is mindig ad esélyt a javításra. Azért kegyelmes.
Te teljesen megfeletkezel a kegyelemről.

>>De nagy különbség van köztünk. Nagyon nagy!<<

Asszem már ez nekem is feltünt...

>>A hit nagyobb, biztosabb a tudásnál<<

Így van. Kérdés hogy az, amit te a hitednek tartassz az-e vagy csak önámítás...

>>De abban nincs igazad, én Istent nem a magam érdekében kerestem! <<

Kicsit paranoiásnak tűnsz nekem, folyton azt gondolod, hogy mindenki vádol és támad téged.
Én nem állítottam érdekből szereted Istent, hanem azt írtam, hogy az emberek általában érdekből szeretnek ill. azt, hogy nálad sem zárható ki a lehetősége.

>>Fogalomzavar nálad, hogy összekevered a hálát az érdekkel. <<

Fene tudja. Ha valakinek teszek egy szivességet, az általában ad hálából valamit. Kevés az olyan, aki CSAK ÚGY ad valamit.

Melyik is az érdek...?

Üdv
Big

Előzmény: CSerfa (33)