CSerfa Creative Commons License 1999.12.09 0 0 33
Kedves big4!

Csak annak van esélye Jézus szerint, aki nem szereti a világot, aki nem keresi a maga életét, azaz nem magát akarja megvalósítani. Sőt, még a maga lelkét is meg kell gyűlölnie. Erre kevesen képesek. A többség azért keres vallást magának, hogy a maga életét (lelkét) helyezze biztonságba a választott, vagy kreált (megvallott) istenségnél. Jézus viszont új szívet ad, a régi halála árán (mi is meghalunk a világnak, és feltámadunk, Krisztusnak, stb.) A mágia is hasonlóan szellemi javakat keres, de a mágus (természetgyógyász, okkultista, ezoterikus, mint Te is) magát kívánja szolgálni, nem azt teszi, mint Jézus kívánt. Bizony, Te is írtad, lényegében elégedett vagy a magad lelkével (más szavakkal), azaz éppen nem gyűlölöd.

Esélye annak van, aki ezt tiszta szívvel, szeretetből, képmutatás nélkül teszi. Aki csak képmutatással, vagy érdekből semmi esélye nincs. Ahhoz, hogy valaki így szeresse az Urat )és bízzon Benne), szerintem meg kell ismernie. Aki erőlködik ezekben, hiába. Mert Jézus igája gyönyörűség, terhe könnyű.

Én nem mondok ellent magamnak, hanem az út keskeny, ha félrelép az ember, hamar kisiklik. Nincs választás, vagy az Úton, vagy nem. És csak egy út van. És Te sokszor előbb lecsapsz, mielőtt gondolkodnál, ill. tudatosan félremagyarázod a Bibliát és az én gondolataimat is, hogy ne látsszon ki gondolatvilágod különbözősége (és reménytelensége, már ha a Biblia igaz). Mert úgy gondolom, semmit nem érnek az ember gondolatai, Istent hiába próbálod olyannak vallani, amilyennek szeretnéd, meg nem mozdítod.

Hogy a kevés rész marad meg, nem szomorkodom rajta. Hamis az ilyen gondolkodás. Példa:
Nem baj, hogy a világ nagy része halott, élettelen, csak kis része élő. Bizony, nem sajnálom a földet.
Nem baj, hogy az összes állat és ember más élőt eszik (növényt, pl.) Bizony, nem sajnálom a növényeket.
Nem baj, hogy az állatok egy része, és az ember állatot is eszik. Bizony, nem sajnálom az állatokat, és nem fogom kárhoztatni a ragadozókat. (Látod, a vegáknak szerintem nincs igazuk ebben, mert ők is élő élete árán élnek)
Nem, eddig nincs igazad. Szép a teremtés. Sőt! Isten látta, hogy minden igen jó, amit teremtett. (Igaz, akkor még nem voltak ragadozók, de a ragadozók is szépek, és kellenek a biológiai egyensúly miatt)

Ha analógiának fogod fel, azaz elismered, hogy sok-sok dologból csak kevésnek adatik meg a magasabb szintű élet, és belátod, hogy a Biblia szerint ez jó, akkor miért lenne ez másként a népekkel? Miért lenne másként az emberekkel?
Bizony, az összes nemzet közül csak egy népet választott Isten magának, kicsi népet.
Bizony, e nép dicsőségére, értük van az evangélium. Övék a papság, az ígéretek, minden. Ez van.
Bizony, sokan irigykednek, meg dühösködnek, de hiába. És írhatom ezt azért, mert test szerint nem vagyok Izraelita. Örülök is, hogy pogány létemre beoltattam Izrael nemes fájába.

Tévedsz abban, hogy Jézus mindenkit szeretett volna. Azokat szerette, akikhez küldetett. Akik meg nem fogadják be Őt (Istenként, Úrként) követei által, azok ellen még a port is le kellett verni lábukról a követeinek, bizonyságul ellenük. És ezekre rettenetes dolgok várnak, ha Jézus igazat mondott.

Abban is tévedsz, hogy mindenki a felebarátom! Nem! Az én felebarátom, az én ellenségem, barátom csak hívő lehet, ezt én kifejtettem máshol a Biblia alapján, micsoda emlékezethiányod van, ha ily gyorsan felejted? (Nem is topic-téma, tessék utánanézni, hadd ne kelljen itt újra megtárgyalt dolgokat felmelegíteni!)

Az természetes, hogy a Biblia értelmezésével van köztünk nézetkülönbség. Abban is igazad van, hogy nagy adag Cserfa van benne az én értelmezésemben, hiszen magam írtam, semmit nem fogadok el, csak amivel magam is egyetértek, vagy legfeljebb egy időre, míg a magam álláspontja kialakul. (Mert mások is kapnak olyat, amit nem én, mert nekünk a kijelentés is rész szerint adatik)
De nagy különbség van köztünk. Nagyon nagy! Én addig keresem a Biblia alapján Isten akaratát, szándékát, az igazságot, hogy eljutok egy adott témában oda, hogy nincs semmi ellentmondás. Azaz nem tudsz vélekedéseimbe belekötni. Én viszont azt látom, ha a Biblia igaz, Te tele vagy olyan nézettel, melybe ( a Biblia alapján) bele lehetne kötni. Míg az én dolgaimba csak annyit, hogy vannak felekezetek máshogy értik, mint én. De, ha csak a Bibliát (Jézust, az apostolokat és a prófétákat) vesszük, vélekedéseim megállnak. Ez így van, még senki nem talált eretnekséget írásaimban, ezt le is írom, mert igen biztos vagyok a dolgomban. Az lehet, hogy félreérthető voltam, de félre nem vezettem senkit, és nem tévedtem Isten dolgában. Ne haragudj egyenességemért, de van tehát köztünk különbség.

Amit a hitről írsz, egy kicsit zavaros. A hit nagyobb, biztosabb a tudásnál. Azaz igaz, hogy a hit a nem látható dolgokra vonatkozik, de a hit nem vélekedés. Hanem sokkal erősebb, mint a tudás. Ezért, ha hinném, hogy beszédemre mozdul a hegy, mozdulna. Kár, hogy nincs ilyen hitem erre (mert ehhez Jézus szerint kevés hit kell). Van néhány dologra hitem, de egyrészt nem használhatom földi dologra (Lásd Jézust a pusztában, nem zsabad Istent kísérteni), másrészt életemen meg tudom mutatni, és a természetfölötti dolgok (gyógyulások, stb.) sem maradtak el életemből, cselekedeteimből. Isten életem alapján kiállt mellettem, és remélem, ez így is marad. Mert nem a magamét keresem. Igaz, a földön élek. De nem a világnak. Csak teszem a dolgom napról napra.

Meg kéne hát értened, a bibliai hit nagyobb a tudásnál. Nagyobb a természeti törvényeknél is. Hozza elő valósággá az addig csak reménylett dolgokat, ha kell, csoda árán. Mert e világ nem tud ellenállni a hitnek, a mi hitünknek, hanem vereséget szenvedett tőle. Ez van Mármint a Bibliában. És életemben.

Azt már többször kérdezted, hogy én honnan tudom, hogy az én bizonyságom igazi? Jobbat mondok, én hiszem. És a hit nagyobb a tudásnál.

Az én szeretetem nem érdekből született. Sőt, lelkiismeret furdalásom volt kisgyermekkorom óta saját érdelemért tenni, vagy választani bármit. Ami nem azt jelenti, hogy nem képviseltem érdekeimet, vagy nem estem volna el ebben (is), azaz ne lettem volna néha önző. De abban nincs igazad, én Istent nem a magam érdekében kerestem! Most is viszolygok ettől. Akinél ezt észreveszem, barátom nem lehet. Többek között ezért hagytam ott a Hit Gyülit.
Mert miben különbözik a mágiától a magunk érdekében mondott ima? Nem mondom, hogy mint gyermek, ne tártam volna fel kívánságomat az Atyának. De nem kértem, csak olyasmit, ami más érdeke ellen volt, nem kívántam egyetlen ember vereségét, a magam győzelmét, stb. És azért mondom, hogy Istent nem a magam érdekében kerestem, mert Isten bíztatott arra, hogy Benne bízzunk, hogy tárjuk fel hálaadással kívánságainkat, mert én is apa vagyok, és nekem jól esik, ha gyermekeim bennem bízva hozzám jönnek. És szeretem Istent, és tudom, hogy Neki is jó, ha hozzáfordulok, mert Hozzá hasonló vagyok, de ő sokkal inkább szeret. De ez sem topic-téma.

Kedves big4!
Fogalomzavar nálad, hogy összekevered a hálát az érdekkel.
Holott a Biblia szerint Isten hálaadások közt lakozik. Így van ez az én esetemben. Találtam asszonyt, tele voltam hálával, megtaláltam tehát Istent, akihez kötöttem magam. Hol itt az érdek? Akkor lenne, ha azt mondanám, Uram, ha asszonyt adsz nekem, ezt és azt teszem. Igaz, Jákób pl. tett ilyen ígéretet. De igaz, Jákóbnak már a származása miatt ígéretei voltak Istentől (mely ígéreteket már Ábrahám megkapott).

CSerfa

Előzmény: Törölt nick (32)