vörösvári
2021.10.01
|
|
0 0
1251
|
Új, számomra váratlan fejlemény az ügyben, új mintaadókat keresnek miután a kutatási keret 200 mintáról 1000-re nőtt. Szóval aki kimaradt és szeretne mintát adni és megfelel a követelményeknek, az jelentkezhet. Bemásolom a facebook szöveget, amit olvastam.
Tehát a korábban meghirdetett, mai magyarság genetikai múltjának kiderítésére irányuló kutatás a Szegedi tudományegyetem Genetikai Tanszéke és a Magyarságkutató Intézet kooperációjában sikeresen kibővült 200 mintáról 1000-re.Egyrészt hurrá és gratulálunk az eredményes érdekképviselethez, másrészt továbbra is várjuk a jelentkezőket akik saját mintájukkal támogatnák a történelmi jelentőségű (legalábbis szerintem mindenképp az) projekt munkáját.A jelentkezést a himilko1975@gmail.com címre kérjük emailban elküldeni. Azok jelentkezését várjuk akiknek dédszülői többsége (5 a 8-ból legalább) VAGY ükszülői többsége (9 a 16-ból legalább) egyazon megyéből származik. Vagy déd, vagy ükszülei szintű megfelelés elegendő, nem kell déd és ük.A megyehatáron fekvő települések opcionálisan a szomszédos megyéhez is számíthatóak! Alapvetően a mai megyehatárokkal számolunk, de ha elegendő jelentkező lesz akkor a mai megyét igény a régi határok alapján megbontjuk. Pl. Szabolcs és Szatmár már most is külön fog futni.A jelentkezéshez kérjük az összes déd vagy ükszülő családnevét felsorolni a származási településsel. Egy családból egy jelentkezőt várunk. Azaz leszármazói vonalon csak egyetlen embert, testvér és unokatestvér is kizárva, DE másodunokatestvér már belefér. A házastársak természetesen külön külön is jelentkezhetnek amennyiben nem unokatestvérei egymásnak. A mintavétel idén kezdődik, de pontos időpontot nem tudok, főszabály szerint az egyetem munkatársai személyesen szeretnék a mintákat begyűjteni, de külföldön élő jelentkezők esetén postázva lesz a mintavételi csomag. |
Előzmény: Theorista (888)
|
|