Pompiere Creative Commons License 2021.09.28 0 1 3779

Egy kicsit kevered a fogalmakat. Amire te fedlapot akarsz tenni az a kerítéslábazat.

 

1. Ki lehet önteni betonból a fedlapot. De ha azt akarod, hogy szép legyen a felület, akkor lemezzsaluban kellene megcsinálni és vibrálni. Gyanítom, csak azért nem akarsz csináltatni zsalut, hogy kiönts vele pár fedlapot.

 

2. Ez szerintem felejtős. Az XPS-nek van ugyan valamennyi teherbírása, de nem annyi, hogy kibírjon bármilyen erősebb mechanikai behatást, pl. ha valaki rááll. Keménynek kemény, de ez nem idevaló, nem erre találták ki.

 

3. Ez járható megoldás lehet, de ilyenkor már szigetelést nem tesznek a fedlap alá. Azt az alap tetejére szokták tenni, a lábazat alá. Ahol téglát raknak fedlap gyanánt, ott maga a tégla és a fuga biztosítja a vízzárást. Ez a fajta "fedlapozás" nagy figyelmet és szakértelmet igényel. Ha a fugák megrepednek és ott beszivárog a víz, hólé, akkor a fagy előbb-utóbb szétrepeszti. No, meg azt is meg kellene nézni, hogy mennyire harmonizál ez a téglakő fedlap a kerítés többi részével. Ha az oszlopok is téglából vannak rakva akkor jól áll hozzá a tégla fedlap. De ha - mint írtad betonból - akkor nem biztos, hogy ez a jó választás.

 

Javaslom, hogy jártadban-keltedben nézz szét, hogy látsz-e hasonló kerítésre, hasonló megoldást.

 

Én maradnék a műkőnél. Tudom, nagyon drága, de az mutat igazán szépen. Természetesen csak akkor, ha a mester szépen készíti el.

Előzmény: attipal (3777)