korx Creative Commons License 1999.12.08 0 0 10
Nagyon jó kis ok fikázásra és acsarkodásra, mi?
Csak már megint a tényszerűség, és a gondolkodás hiányzik.

Ha jól emlékszem azt mondták, hogy nem lenne helyes legalizálni az ilyenfajta gazdasági bűncselekményeket, (ebben azért van igazság, nem?), mert ha belegondoltok, ez lopás. Ha ez nem lopás, az sem lopás, hogy valaki rákapcsolódik a lépcsőházban a telefonvonaladra (velem megtörtént). Persze akkor mindenki nagyon ki lenne akadva, hogy "valami szemét lopja a vonalam", de ha ti egy cégtől lopjátok az adást az már ok?

Az nem kifogás, hogy szar a műsor, ha szar minek nézed, ha nem nézed, minek lopod?
Az sem kifogás, hogy nem tuti a védelme, egy öregasszony se tuti módon védi a táskáját az utcán, az emberek többsége mégsem rabolja ki őket.
Hogy drága?
Mihez képest, 2-3 mozijegy, azonkivül döntse el mindenki, hogy van-e kerete valamire vagy nincs, jobb érzésű embernek, ha nincs pénze valamire nem lop magának.
Az, hogy súlyosabb bűntettek is vannak, és gyenge a rendőrség, szintén nem legalizálja a kisebb súlyú kihágásokat.

Azon, hogy mi az alkalmas büntetése egy bizonyos dolognak azon lehet vitatkozni. Én a konkrét esetben pénzbüntetésnél tovább nem mennék. Hogy HBO lopásért akár 3 év is adható az bizonyára nem azt jelenti, hogy mindenki annyit is fog kapni, sőt nem hiszem, hogy valaki akár 1 percet is börtönben fog tölteni illegális tvnézésért. Az HBO lopást különben is, mint példát hozták fel.

A dolog amúgy magától megoldódik, mivel a kábelszolgáltatóknak kötelezó korszerűvé tenni hálózatukat, záros határidőn belül (csillagpont, kétirányú kapcsolat, stb... pl. A környéken már szétfúrták az összes házat. Minden ajtó előtt integet egy brutál kábelvég, függetlenül attól, hogy az adott lakó éppen kábel user-e, vagy nem, elő van kiészítve)

Persze vannak illegális AM-micro antennák is, stb...

Ettől függetlenül nem hinném, komolyan kellene aggodni holmi HBO kommando miatt