-ikszipszilonze- Creative Commons License 2021.09.25 0 0 122879

Folytatom ezt a threadet, hátha másnak is hasznos lesz.

Még amikor megírtam az utolsó nyomorgásomat a témában másnap odáig eljutottam, hogy kihúztam a tengelyt valamennyire, de ez nem hozott áttörést, így sem tudtam összenyomni kicsit sem az oldalsó pöcköt. Meg sem moccant. Ezen a ponton úgy voltam vele, hogy akkor majd szenved vele, aki többet látott már ilyet.

 

Aztán többnapos, egész családos hányás után most szombaton mivel már képes voltam megtenni a ház -> garázs távolságot, gondoltam a legjobb alkalom feleleveníteni hol is tartottam és és újra kicsit fejjel lefele fetrengeni a pedálok alatt. 

Az eredmény: siker!

 

Ami sokat számított, hogy telefonnal megtekintettem hogyan néz ki az egész abban az állapotban amikor a tengely ki van húzva. Konstatáltam, hogy itt aztán marhára nem jön ki az a neten található képeken látható talpas rész, az marad a helyén. Ahogy néztem a képet a telefonon jutott eszembe, hogy ugyan képről nem adja magát, de mi lenne ha alányúlnék a körmömmel kicsit, hátha letöröm - a körmöm. De nem törtem, hanem kijött a képeken a piros, pöcök körüli rész, ami ellentart a két oldalsó pöcöknek.

Ezzel viszont még nem voltam beljebb, mivel így is alig fértem hozzá, közben ugye tartom a pedált kinyomva, mintha nem lenne holnap, hiszen nincs normális felszerelésem, amivel rögzíteni tudom a pedált kinyomott állapotában. Ráadásul tartottam attól, hogy mivel csak az egyik oldalához férek hozzá, az kevés lesz, mert két oldalon van pöcök. Ezen gondolkoztam kicsit, aztán arra jutottam, hogy nem tervezhették meg úgy, hogy szerelhetetlen legyen, következésképp elég lesz azon az oldalon benyomni a pöcköt, amihez hozzáférek. Nem kellene annyit gondolkoznom, sosem segít. Végül sikerült a körmömmel annyira megnyomni, hogy elkezdett kifele mozogni. Csak úgy nem jött volna ki, így a pöcköt benyomva tartva másik ujjaimmal elkezdtem segíteni kijátszani a kapcsolót a házából, ami végül kijött. Igazi közös munka volt ez, én és az öt ujjam.

 

Köszi a segítséget mindenkinek. :) Hamarosan megjön a csere, az már seperc' lesz (híres utolsó mondások könyvéből idézve), törlök egy hibakódot és beírom a linkedin profilomra, hogy már nem 1024, hanem 1025 dologban vagyok szakértő.

 

Néhány kép végezetül.

 

 

 

 

A lényeg ez: nem csak a tengelyt kell kihúzni. Ezt tudtam is, csak azt nem, hogy azt külön kell még... én egészen eddig azt hittem, azt ki sem tudnám húzni, mert nem olyan, mint a fórumokon a képeken a piros verzió, eleve az alapján amit addig láttam, nem is feltételeztem ezt a lehetőséget, mert nem adta magát. 

 

#tjet #kuplungkapcsolo #clutchswitch

Előzmény: -ikszipszilonze- (122875)