gomba2008 Creative Commons License 2021.09.23 0 0 267627

Tudom, hogy évente többször illene nyírni, de én nem szoktam. Októberben szoktuk tarra vágni. Pontosabban valamelyik fiam szokta, mert kb. 6 méter magasra képes nőni egy szezon alatt, és kb. ugyanilyen széles. Nagy meló, az biztos. A gyerekem vágja, én darálom. Ebből van egész évre a mulcs a virágágyásba.

Én nagyon szeretem. Hasonló okból választottam, mint Te. Nem szomszéd miatt, hanem mert ez egy csupasz, faluszéli telek volt, minden irányból be lehetett látni, ami nagyon zavart. Olyan sövény kellett, ami "add uram isten, de azonnal" van. És lett! Szinte azonnal. Egyetlen hátránya, hogy lombhullató, de már 14 éves, ennyi idő alatt annyit erősödött, hogy télen is takar annyit, amennyit egy normál kerítés takarna. A másik furcsaság, és nem mindig örülök neki, hogy itt-ott erősen tarackol. Nem minden példány, de amelyik megindul a föld alatt, az nagyon mélyen, és nagyon messzire képes eljutni. 

Az utcafrontra mindenáron örökzöldet akartam, oda sövényfenyőt ültettem, és most már nagyon szép. Sokkal lassabban nőtt meg nyilván, mint ahogy én azt szerettem volna, de már túlnőtt a turkesztánin is. 

A tujákat igyekszem elkerülni. Eddig sikerrel. A szomszédot sajnálom, hogy küzd vele. 

Előzmény: 55judit (267623)