steVe Creative Commons License 1999.12.07 0 0 topiknyitó
A Népszavában megjelent "Van-e, lesz-e keresztény Magyarország? - Semjén Zsolt helyettes államtitkár gondolatai a másságról" c. cikkből egy részlet:

- Mi, keresztény magyarok, Szent István Magyarországa nem vagyunk másság, mi nem vagyunk szubkultúra, más lehet hozzánk képest más, de mihozzánk képest más - fogalmazott Semjén Zsolt, a kultusztárca egyházi ügyekért felelôs helyettes államtitkára. - Ahhoz, hogy ezekbôl a gondolatokból valóság legyen, ahhoz meg kell nyerni a következô választást - tette hozzá. Úgy vélte, "minden, ami ezt a kormánykoalíciót gyengíti, és ennek a kormánykoalíciónak árt, életveszélyes, a tuzzel való játék, mert senkinek ne legyen illúziója: ha az Orbán-kormány bukik vagy ennek a koalíciónak bármelyik pártja megroppan, nem harmadik erô jön, hanem a szocik, hátukon az SZDSZ-szel".
(kiemelés tőlem)

Véleményem szerint Semjén úrnak meglehetősen egyediek az elképzelései a másságról, és a vélemény szabadságáról. Úgy tűnik, nézete szerint ő, és a hozzá hasonló un. "keresztény" (történelmi) magyarok jelentik az etalont, akikhez képest mindenki csak legjobb esetben is maximum csak "más" tud lenni, és az is persze csak "Őhozzájuk" képest.

Szavaiból az is egyértelmű, hogy mindenki, aki nem kormánypárti és keresztény (történelmi), az a "más", akitől óvakodni kell (főként, ha esetleg MSZP-s vagy SZDSZ-es - jujuj! Ez már "szubkultúra").

A fentiek szerint ez azt jelenti, hogy a jelenlegi közvélemény kutatások szerint az ország túlnyomó része "más", és "szubkultúra".

Én a magam részéről örülök, hogy "más" lehetek. Ezt fontosnak tartottam leírni, de ha van vélemény, írjatok. ;-)