Anolia Creative Commons License 2021.09.21 0 0 716

Kedves Fórumtársak!

 

Elárasztottak bennünket török filmsorozatokkal, egyszerre zúdítottak ránk több sikeres filmet is.

Én egész nyáron szinte csak 2 filmet néztem, végre befejeződött a Tiltott szerelem, és nyár végére befejeztem a Az élet dallama (Hayat Şarkısı) 2016. c. filmet is, melynek főszereplője Burcu Biricik és Birkan Sokullu volt, de  más nagyon sok jó szereplővel készült  családi film 57 részben, tele bonyodalommal. 

A történet egy lányról szól, aki mindenáron meg akarja szerezni a szeretett férfi szerelmét, ezért pedig bármire képes, így mindig történik valami váratlan fordulat és csavar.

 

Burcu Biriciket a Şeref Meselesi-Becsületbeli ügyben láttam Kerem Bursinnel, de ebben a filmben egy más oldalát ismerhetjük meg. 

 

Sikerült több napig néznem a Her Şey Seninle Güzel - Veled minden szép c.  2 órás filmet szintén Burcu Biricikkel. Helyes kis film, végig azon gondolkodtam melyik film készült először, ez vagy Az élet dallama.  De úgy gondolom Burcu Biriciknek sikere volt ebben a filmben, így egy rövid hasonló mozifilmet is készítettek vele.

 

Én A bosszú csapdájában c. filmet kb. 1 hete kezdtem el újra nézni, csak az első 2 évadot láttam, most a 3 évadot tv-n reklámmentesen nézem a Videán. Mostmár érdekesnek találom a filmet, mostmár kellőképpen bonyolult a cselekménye, kezd kibontakozni, hogy egy rosszindulatú vénasszony az egész családját feláldozta fiatalkori szerelmének és annak családjának a megbosszulására.

Sokszor annyira leköt a film, hogy pillanatok alatt eltelik a 40 perc.  Nekem mint férfi nem tetszik 

Akın Akınözü, de ez egy nagyon neki való szerep, nagyon jól játszik.

Nagyon szépek a szerelmi vallomások és nagyon jó a rendezés is. Nagyon jól fel van építve a film.

Persze az eleje lassan alakult, de a film népszerűsége miatt azért én is néztem, csak nem értettem mi a film sikerének a titka.

Mostmár kezdem érteni.

Ez is egy olyan film, amit nem lehet más tevékenység közben nézni, mert a lemaradnánk a lényegről.

 

És ugyanígy nem csinálok semmi mást, amikor a Szerelem van a levegőben
(Sen Çal Kapımı) c. filmet nézem, mert látnom kell a szereplők minden rezdülését. Persze kivéve, ha az alakítás nem érdekes, csak a történetre koncentrál valaki.

 

És ugyanígy vagyok Furkan Andıç, Engin Akyürek,  Alp Navruz filmjeivel is. Őket látni kell, közben.

 

Kerem Burcin szinkronhangját kritizáltam a filmsorozat indulásakor, de egyszercsak megváltozott, már visszafogott, mélyebb és rekedtesebb lett, egyszer csak azt vettem észre már tetszik a szinkron, hasonlít az eredeti hangra.

 

Hande Erçel és Kerem Bürsin is nagyon jó párost alkotnak, ez is egy nagyon helyes kis szerelmes film.

 

De van egy film, amit képtelen vagyok nézni, ez pedig   Özge Gürel és Serkan Çayoğlu párosa.

Nem tetszik. Még az első részek jól indultak, aztán kifogytak a témából, mindenféle buta történetek,

egyszerű gagyi szövegek tarkítják, nem történik benne semmi. Igy néha belenézek, mint tegnap is, amikor éppen tömték magukba  csipszet, értelmetlen módon. Én ilyenekre nem vagyok vevő.

 

Van néhány film Can Yaman-tól /első filmek/ a Házasságért örökség amit szintén nem néztem végig, és soha nem is fogom ezeket megnézni.

 

Nézem még a Meryemet, bár ezzel is le vagyok maradva, az Ada Masalit /Ayça Aysin Turan és Alp Navruz/ de ebből már csak hetente van fordítás az SB-n, illetve az Asla Vazgecmem c.filmet, ami nagyon fordulatos, de ennek sincs fenn az összes rész feliratosan, kb. 2 hetente van új rész feltöltve feliratosan.

Ez is nagyon jó film.

 

Egyébkén örülök Can Yaman sikerének is, de őt a női rajongók juttatták a csúcsra, nem jobb a teljesítménye mint a fent felsorolt színészeknek. Azt gondolom kicsit a külsejét is díjazták.

Pedig mikor először megláttam a Szerelem ízében, nem is tudam eldönteni okáig, hogy jóképű e?

 

És nagyon egyetértek Kleóval a 707-es hozzászólásában.

 

Szép napot mindenkinek