emzépergd Creative Commons License 2021.09.19 -1 3 683080

Jah, ez várható, eddig már többszáz alkalommal gyújtottak fel táborokat. Bár itt azért nem lesz ez olyan egyszerű, egyrészt úgy látom ez komoly mérnöki munkával van megtervezve, sztem 1-1 barakknál többet nem tudnak leégetni és azok is pillanatok alatt meglesznek, többszáz kamera, hőkamerák, drón-kamerák, kártyás és ujjlenyomatos, röntgenes és fémdetektoros be- és kiléptetés van.

Kibaszott sok pénzünkbe is került ez amúgy (276 mio ajró), és ez még csak az első, még 4 van hátra, ebből 1-et októberben átadnak, 1 már épül, viszont a legnagyobb, a leszboszi az még sehol sincs, a leszboszi önkormányzat ugyan már 4 alkalommal szavazta meg csak mindig máshova. 

Samoson amúgy a friss adatok szerint <500 muszlim segélyturista lelhető fel, a többit vagy betaxizták Pireuszba vagy a zárt tábor elkészülésének hírére lelépett (ez a több). A terv szerint hétfőn egyelőre 300-at költöztetnek ide.

A cikkek alapján a tábor nem lesz teljesen zárt, a zeju előírta, hogy a görögök biztosítsanak 4 buszt, "megfizethető áron". De este 8-tól reggel 8-ig kijárási tilalom van és a szabályok szerint aki egyszer késett az máris megy a "kiutasítási őrizet" részbe ahol viszont egész nap az van. 

 

https://www.politico.eu/article/eu-funds-migrant-camp-greece-samos-vathy/

 

Előzmény: Egon Elemér von Bruxelles (683079)