vizizé
2021.09.16
|
|
0 0
7128
|
Üdv Tagok,
Aktív kemence tulajdonos vagyok, kb 10 éve építettem saját dongás kemencét ami az idők alatt bizonyított. Rengeteg malac, csülök, és pizza készült benne.
Most egy új projekt jár a fejemben. Olyan mobil kemencét szeretnék készíteni amiben pizzát, kisebb-nagyobb társaságoknak húsokat lehetne sütni. A mobil alatt nem tologathatót értek, hanem akár targoncával mozgathatót ha költözni kell . Kézenfekvőnek tűnne az öntvény kádból készült, de nem tudom mennyire használható ilyen célra.
Azt láttam, hogy általában az alsó felében tüzelnek, így melegíti a 2 kádrész közé épített vaslapot. Gondolom a vaslapra még valamit illik tenni, és azon végezni a sütést. Padlástégla, vagy hasonló agyag dologra gondolok, ami kicsit elosztja az alulról direktbe érkező hőt. Ha valakinek van képe, videója és legfőképp tapasztalata, várom a válaszát.
Előre is köszönöm. |
|