GSanyi52 Creative Commons License 2021.09.15 0 0 14648

Kedves Judit! Nyugodtan készíts füge befőttet! Nagyon jó és nagyon sok évig tartós. (Még a fügefa kedvelésem kezdetén kaptam a húgomtól kidobásra ítélt, valakitől régebben kapott, ránézésre almapaprikához hasonló 2 db befőttet - lehet, ezért akarta kidobni -, felbontottam és füge befőtt volt.) Rendkívül finom, talán túl édes is volt, de nekem az teljesen bevált. Még 1 db abból a 7 dl-es méretűből maradt, lehet sok éves, de csak akkor bontom fel, ha már én is készíthetek a saját termésemből befőttet. Talán jövő évben lesz rá alkalmam, ebben reménykedem.

Ha sok termésed lesz, készíts belőle bátran, hidd el, nem fogod megbánni. Úgy csináld, mint a meggynél, cseresznyénél, körténél, nem kell sok útmutatás, de ezeket úgyis tudod. Jobban értesz hozzá, ez nem férfi dolog.

A másik dolog: A szomszédom már csinált a leveléből szörpöt, illetve az nem szörp, inkább csak ívólének nevezhető hígított, sok egyéb dologgal dúsított valami szerintem, de neki bevált, erre esküszik, de én magamnak nem készítenék ilyet, mert más a termés és más a levél, de ez csak az én véleményem.

Előzmény: 55judit (14644)