Som-Som Creative Commons License 1999.12.06 0 0 4
Nos, előszöris semmiféle felelősséget nem vállalok az alább leírtakért. Most pedig következzenek az alább leírtak:

Ez a levél úgy tűnik, hogy egy újabb hoax, azaz e-mail vírus. A lényege az, hogy olyasmit tartalmaz, amit úgy érzed, hogy másokkal is meg kell osztanod. Általában eléggé nagy sületlenség szokott lenni, akárcsak ez itt.

A DTMF küldés úgy működik (mint azt az L3 színen a 04.08-nak nevezett GSM szabvány leírja), hogy azt mondja a mobile station (a te telefonocskád) a hálózatnak, hogy küldd már át a beszélgetőpartneremnek ezt a szép kis IA5 karaktert. Szóval elmegy egy utasítás, meg egy karakter. Erre vagy az jön vissza, hogy sikerált, vagy egy üzenet egy hibakóddal, hogy miért nem sikeres. Amikor a gomot elengeded, akkor teljesen hasonló az eset az előzőhöz, csak az megy el, hogy állítsd le a DTMF hangot, és erre jön a visszaigazolás vagy a hibakód. Tehát semmi olyan nem történik, ami a telefonod vagy a SIM-kártyád állapotát bármiben befolyásolhatná.

A 09#-nek ha éppen nem hívsz, van értelme, a telefonkönyved 9. elemét írja ki a képernyőre. Ez mára egy idejét múltnak tűnő GSM előírás, de ez a történelmi időkből származó lelet nem befolyásol semmit.