SzuperBandee2 Creative Commons License 2021.09.13 0 0 167

Sziasztok!

 

Szeretném in a fórumban megkérdezni, hogy másnak is volt (van) problémája Hörmann Duragrain felülettel? Vagy csak én vagyok egyedül, olyan problémával amire nem találok választ, hogy hogyan keletkezett.

Hörmann Duragrain felületkezelt garázskaput vásároltam a Hörmanntól 2 éve. Akkor volt vele problémám mert az összes lamellán sérült volt a festés. Akkor kicserélték a lamellákat. Viszont amit küldtek helyette az egyik lamellán az élen szintén sérülés volt. Akkor már nem volt erőm ezzel foglalkozni, javítófestékkel lekezeltem (nem látni...).

Viszont most azt vettem észre, hogy itt ott pattog le a dekorfelület apróbb-nagyobb pontokban.  Vannak olyan helyek ahol kézzel nem is tapintható viszont látni az alatta lévő fehér alapozót. Vannak olyan nagyon pici foltok amik akkorák, mint a tűhegy vagy még akkora sem... Vannak nagyobbak is.. Alsó, középső és a felső felében is lamelláknak.

S nem tudom, hogy mitől.. egyik nap még nincs másik nap már találok... Bármilyen kerti munkánál, vagy amikor kertben vagyok a kapu felvan nyitva.. Tanultam anno a hibás lamellákból (mert kétszer fizettem ki a be és kiszerelést, ugye mert a hörmann nem állta ezeket a költségeket).

Szóval mindig nagyon vigyáztam a kapura, hogy véletlenül se sérüljön meg. 

Elvagyok keseredve, mert reklamáltam a hörmann felé és ők elutasították a reklamációmat, azzal az indokkal, hogy idézem:

"A kapu már be van építve. Ezért nem lehet utólag megállapítani, hogy ez (a sérülés) mikor és hogy keletkezett. 

Ami kijelenthető, hogy a Duragrain felületet nem tud csak úgy lepattanni/leválni. Mivel ez a felület egy UV-álló, átlátszó lakkal van bevonva. Így a felület csak mechanikai hatásra tud sérülni.

A reklamációt emiatt elutasítom. "

 

Dühös vagyok mert ez nem igaz! Dühös vagyok, mert az egyszerű emberen ebben az esetben ki segít?! Dühös vagyok, mert most mit kezdjek ezzel? Ahogy jöttek el kisebb nagyobb sérülések bárhogy is bábágattam a kaput így ezután mégtöbb jön majd elő.. Illetve a már meglévők mégnagyobbak lesznek. :(

 

El vagyok keseredve, hogy semmit nem tudok tenni ezzel s a méregdrága garázskapu szépen lassan néhány rövid év alatt tönkremegy :(.