Verakavics Creative Commons License 2021.09.13 0 0 5601

Én tepsiben betéve, /lemosva, de a héja marad/ tetszés szerint fűszerezve/kakukkfű, bors, köménymag stb/ olajjal meglocsolva 170-180-on sütöm./Alufóliával letakarom, csak a végén nyitom, rápirítok, édesebb lesz./ Kivéve a héja könnyen lejön, ízes,zamatos lesz. Szeletelve, vagy felezve mehet az üvegbe, rá felöntőlé. Tetszés szerint só, cukor, ecet keveréke. Én nem szoktam dunsztolni, mert, jóval magasabb hőfokon készül. Nekünk sütve zamatosabb a cékla, mint sima főzéssel. Ezt a "nagycsalád szereti, az üvegeket lehet különböző ízekkel készíteni, ki hogyan szereti. Én pontos adagot soha nem tudok mondani, szájízre megy, ami függ az alapanyag ízétől is.  

Előzmény: 55judit (5600)