Biga Cubensis Creative Commons License 2021.09.11 0 0 3315

lehetséges plot, spoilergyanús
https://www.youtube.com/watch?v=t1B7ipLOBp4

röviden

Míg azt gondoljuk, ez egy film reboot, a Mátrix tényleg egy reboot szó szerint, a Revolutions végén a gépek update-elik és újraindítják a Mátrixot, és 60 év telik el. 

Neo kevésbé öregszik az implantjai miatt, úgy gondolja meghalt, az emlékei/flashback-jei az előző életeiből vannak, ezt kezeli a pszichiátere, aki sima álmoknak mondja őket.

Trinity akit Carrie-Anne Moss alakít és először látunk, nem az a Trinity, mert ő meghalt, hanem egy sima Mátrix lakó ugyanolyan testtel, aki nem emlékszik Neó-ra.

Morpheus szintén meghalt a 60 év alatt, akit látunk fiatalabb verzióban, csak egy másolata.

A megöregedett Naobé viszont sejt valamit, és úgy gondolja, hogy valami nem stimmel, hiszi hogy az eredeti Trinity él, visszamennek Zionba és ott újra láthatjuk a Mátrixból ismert piros kapszulát és a tartályokat.

Neo közben kezdi elhinni, hogy Trinity valóban él egy másik testben, amit az eredeti Morpheus tudata mond el neki Zionban, Morpheusnak már nincs teste, csak "Kódexként" hivatkoznak rá. Zionban felébresztik az eredeti Trinity-t.

A pszichiáterről végül kiderül, hogy egy Analyst nevű főprogram, ami végig mindenkit manipulált és Neo-t is kontroll alatt tartja.

Visszatér a Merovingi is, ezúttal a jó oldalon, az Analyst ellenében.

 

:D