d_feco Creative Commons License 2021.09.11 0 0 52149

Khmm. Az ABBA tagjai szvsz még nem igazán halottak. De [ismétlem] részben igazad van. Majd ha a lemezkiadók [lassan okafogyottá válik a létezésük], mint meghízottak nem fognak beékelődni az 'ellátási láncba', akkor ezen zárójeles félelmeid is okafogyottá válnak.

 

Szerinted melyik a jobb? Otthon a monitor előtt jópénzért, egy virtuális valóságban megtekinteni egy 'megfialított' virtuális zenekart, amelynek a zenéje legalább hatvanszor már remixelve lett, vagy élőben érezni||látni azt, hogy szenvednek az előadók a színpadon? Persze, lehet otthon is szimulálni azt, hogy egy-egy basszusnál lobognak az ember tökei a hangfal előtt - de  azért az mégsem ugyanaz, mint egy élő előadás, több ezer emberrel körülöttünk. A hologramoktól meg még eléggé messze vagyunk, hogy valóban élethű legyen egy nagyszínpadi koncert... 

 

A rádiót kihagyva, a streamre koncentrálva, pont észszerűbb irányban haladnak a dolgok, mert a kisebb előadók  is egyre inkább részesedéshez jutnak a bevételből. Nem ad-hoc, mint itthon az ARTISJUST és a többi  jogvédő szervezet esetében[ami a rádiókat is pumpolja, az a adathordozókról nem is szólva, csak hogy pl. a Zámbó családnak több jusson]. Az, hogy 'rákényszerülnek' a koncertezésre, az nem igazán rossz dolog.

Előzmény: halaloszto (52142)