Ások-apa Creative Commons License 2021.09.05 -1 3 21816

Kerestem valamit a sorozattal kapcsolatban és "belefutottam" azokba a jelenetekben, amelyekben még szerepelt anno, Orsi.

Vele kapcsotban pedig az jutott eszembe, hogy sokszor elhangzott már, hogy a sorozatban mindig elrontják a karaktereket. Node, volt vagy van olyan, amikor egy karakter jó irányba változik? Igen! Orsi, szerintem.  Lehet, hogy egyedül leszek a véleményemmel, de igen, Orsi karaktere ilyen. Szerintem. 

 

Egyébként anno, sosem gondoltam volna, hogy valaha is megváltozik a véleményem Orsiról.  És de! Már ott kezdett változni, amikor az utcán kunyeráló koldusnak pénzt adott. Majd emiatt bajba került a munkahelyén. És felvállalva a koldus iránti szimpátiáját, kiállt mellette, és inkább munka nélkül maradt.

 
És ezután ápolónővé avanzsált!  Bizony jól állt rajta a "hivatali ruha!"   Igen,  fejlődött  Orsi  karaktere! És ahogy kivakarodott a mútbéli énjéből, bizisten jól is állt neki az új szerepkör is.  Az meg külön tetszett, hogy a hiányzó tudás, tapasztalat pótlására a habitusát használta fel balanszként. Azt a habitust, ami tele volt empátiával, együttérzéssel, ami  a legfontosabb volt a betegek között. 

Orsiból egy  egyenes, nyíltszívű ember lett és úgy faragták az új karakterét,  hogy kihagyták belőle a hazugság cunamit!  Tetszett a hatalmas lelkesedése is az új munkája iránt. (Akkor csak remélni mertem, hogy a nagy lelkesedésében nem műt majd meg egy beteget "csupán sajnálatból?!" :)

Hogy miért is írtam le mindezt?!

Először is azért, mert írjátok, hogy Orsi ( és Franci ) nem fog visszajönni már. És én ezt sajnálom, mert valahol titokban visszavártam. (Nem vagyok facés, nem olvashattam róla.) De én sajnálom, hogy hiába várom. :(

És azért is, mert röstellem, de arra már nem emlékszem, hogyan is írták ki Orsit a sorozatból?