Omega12 Creative Commons License 2021.09.04 0 3 7577

Ilyen alapon  utánpótlás versenyeket sem kellene rendezni, mert az úgy érzem még jelentéktelenebb. Egyes versenyzők 20 évesen már elérik a teljesítőképességük csúcsát és nem fejlődnek tovább, még egy másik hozzá hasonló korú sportoló  képességeinek felénél sem tart, még évek kellenek hozzá,  hogy ereje teljében legyen.

Illetve mennyi olyan sportoló van, aki 20 évesen még egy csapat húzó embere,  néhány év múlva meg elvész a süllyesztőben.

 

Ha  a te vezérfonalad mentén mennénk tovább csak és kizárólag olimpiát, VB-t, EB-t kellene rendezni, hiszen mennyi olyan világkupa vagy egyéb verseny van, ahol a legjobbak nem indulnak, mert éppen más elfoglaltságuk van,  vagy csak nem érdekli őket az a verseny. A legjobbak távollétében győztes versenyző, akkor érezze kellemetlenül magát?

 

Természetesen egy paralimpiának nincs olyan jelentősége vagy vonzereje, mint az olimpiának, de ezeknek a versenyzőknek valószínű igen sokat jelent, hogy meg tudják mutatni a világnak, hogy attól, mert fogyatékkal élnek, ők is képesek nagy eredmények elérésére a sportban is. 

 

Én pedig megemelem a kalapom előttük úgy, mint az ép versenyzők előtt, mert ahogy írtam tegnap is,  nem kevés energiabefektetés kell, ahhoz, hogy ide eljussanak és ilyen eredményeket érjenek el.

 

 

 

Előzmény: ave én (7576)