Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2021.09.03 0 0 1562

"Mert ugye az a lényeg, hogy ha én kutyaszemmel a lencse felé nézek a lépcső bármelyik pontjáról, akkor ne lássam a lencsét."

 

Rossz gondolatmenet: te (és a kutya) nyugodtan láthatod a lencsét, ha a lencse azon a helyehn nem lát téged.

A lámpa mozgáskapcsolóknál legtöbbször tökéletesen elég, ha csak a terültre belépési pontokon/sávokban vesznek észre. Nagyon ritka az az eset, amikor azt szeretnéd, hogy egy bokorból előugorva is kapcsolódjon fel a villany :) Ha pedig hosszaban kinn vagy az udvaron, azt ne egy mozgásérzékelőre bízd, hanem rendes kapcsólóval kapcsold fel.

Tehát pl lépcsős kutya esetén:

- van egy mozgáskapcsoló az ajtód mellett mondjuk (100-120 centi magasságban, kizárólag vízszintesen néz, minimálisra állított érzékenységgel), ami az ajtón kilépő embert veszi észre (és ezen kívül semmi más nem érdekli)

- van egy másik, 180 fokos mozgásérzékelő a kerítés belső oldalán, ez mindenkit észrevesz, aki belép a telekre. Szerelés magassága mondjuk 100 centi (kivéve, ha dán dogod van), lefelé néző zónái nincsenek (vagy le vannak takarva),  a vízszintes zónái pedig úgy vannak irányítva, hogy még 10 méterre se lásson 80 centinél alacsonyabbra (tacskó esetén mehet lejjebb), PLUSZ ha ezen vízszintesen látó "legyező" zónák között van olyan, ami pont a lépcsőre lát, az is takard le.

Remélem érthető voltam.

Ha ügyes voltál, akkor ezek után a kutyád sehonnan sem lesz képes bekapcsolni az udvari világítást (kivéve, ha az Artistaképző Intézetből fogadtad örökbe).

Előzmény: szicsu1007 (1559)