Törölt nick Creative Commons License 2021.09.02 0 0 1415

Ne haragudj, de azt kell mondjam, hogy az a cikk, amit olvastál semmilyen szempontból nem lehet helytálló, ellentmond a genetikának meg az eddigi ismereteinknek is. :)

 

Már rögtön ott kezdődik a bibi, hogy a zebracsődör fel tudja csinálni a lókancát (a szamárkancát és a pónikancát is), és a hibridjüket zebroidnak hívják, ami nem szaporodik tovább, mert a génkészletük nem tökéletesen kompatibilis, pont mint a lovak és a szamarak utódjánál: az öszvérnél, így a zebroidok is terméketlenek.

A másik bibi, hogy az ondó kiürül a nőstény szervezetéből, egyrészt kifolyik, másrészt az immunrendszere elintézi, de a spermiumok még szervezeten belül se életképesek pár napnál tovább, mert az ondóváladékban található egyszerű cukorból táplálkoznak, (emberben tuti fruktóz, lóban nem tudom), ami elfogy, akkor meghalnak és a halott ondósejteket a kanca immunsejtei (falósejtek) eltakarítják. Szóval egy későbbi megtermékenyítésre semmi se marad a kancában a szexpartnere génkészletéből, ergo csíkos lovak se fognak születni.

 

De visszatérve a témánkra: miközben a feleség szűziesen vár, amíg megpattintod az aznapi huszonéves kisvöröst, mi lesz, ha a kisvörös esik teherbe? Az mindegy a házasság szempontjából? Nyelje le az asszonyka, hogy a fizudból megy a gyerektartás? És ha az előző alkalmi partnere már meglepte valami jóféle altáji dzsuvával, akkor az is rendben lesz, ha a meddő leszel a chlamydiától? Vagy ha mindenki által irigyelt jónő-feleségednek is jut belőle, akkor az úgy oké lesz?

Előzmény: endrebá (1414)