diospyros Creative Commons License 2021.09.02 0 0 588

igen, nem rohad az, az tévedés a cikkben, vagy csak hatásvadászat,

a rohadt gyümölcs nem jó. szottyos lesz, az más. a (lebomló) csersavtartalom,

a magas pektintartalom védheti meg a naspolyát, h. berkenyét.

---

én is még januárban is csemegézek a fáról, teljesen jó, persze nem mind, de sok.

legjobb hűtő :) ami érdekes, h megfagy nyilvánvalóan, és felenged, és mégis jó!

(ellentéteben pl. a datolyaszilvával, az ha megfagy, akkor utána enni kell,

pár napon belül, és nem is olyan jó már).

a legkésőbb még bokorról ehető gyümölcs pedig a kökény.

én ettem március első napjaiban is még jót! :)

 

a "nemes" nagyszemű, Szatmári1 nevű kökény nincs már késő ősszel,

mert mostanában kezd érni, elég sok benne a szilva gén, ezért nagypobb és édesebb,

de kölényes ízzel. hibrid.

Előzmény: te_o (587)