igen, nem rohad az, az tévedés a cikkben, vagy csak hatásvadászat,
a rohadt gyümölcs nem jó. szottyos lesz, az más. a (lebomló) csersavtartalom,
a magas pektintartalom védheti meg a naspolyát, h. berkenyét.
---
én is még januárban is csemegézek a fáról, teljesen jó, persze nem mind, de sok.
legjobb hűtő :) ami érdekes, h megfagy nyilvánvalóan, és felenged, és mégis jó!
(ellentéteben pl. a datolyaszilvával, az ha megfagy, akkor utána enni kell,
pár napon belül, és nem is olyan jó már).
a legkésőbb még bokorról ehető gyümölcs pedig a kökény.
én ettem március első napjaiban is még jót! :)
a "nemes" nagyszemű, Szatmári1 nevű kökény nincs már késő ősszel,
mert mostanában kezd érni, elég sok benne a szilva gén, ezért nagypobb és édesebb,
de kölényes ízzel. hibrid.