Na akkor én is olvasok egy kis híreket:
"A nap leglassúbb autóját Ralf Schumacher vezette, a német 17 kört tett meg az új BMW-Williamsszel. ,,Délelőtt fél kör után kigyulladt az alacsony olajnyomást jelző lámpa, délután viszont már 17 mért kört teljesítettem. Elégedett vagyok a motorral, nem okozott csalódást" -- értékelt Schumacher, akinek a csapattársáról, Alex Zanardiról a Williams hivatalos nyilatkozatban közölte, hogy továbbra is a team tagja. Mint ismeretes, az elmúlt napokban elterjedt a hír, hogy Zanardi esetleg megválik a vele elégedetlen istállótól, ám a Williams tagadta az állítást. A csapat szóvivője mindössze annyit közölt, hogy nem bontottak szerződést a bolognai sofőrrel, a válás előkészületeiről szóló újságcikkeket azonban nem kommentálta.
Nem csak Jerezben tesztelnek, a BAR a múlt héten a külvilágtól elzárva, Walesben próbálgatta új festését. Az 1999-es idény újoncának szigorúan titkos ,,tréningjén" csak a team néhány tagja, valamint a tulajdonos és főszponzor British American Tobacco képviselői voltak jelen.
A november utolsó napjaiban tartott teszten -- az FIA által elrendelt egy hónapos szünet miatt -- egy Forma--3000-es autót öltöztettek a BAR vezetősége által megtervezett ,,ruhába". Az Y2K jelű festéssel a vezetők el akarják kerülni az előző évihez hasonló bonyodalmat, amelynek eredménye a ,,kettévágott" autó lett.
A négykerekűt a dán Kristian Kolby vezette, aki az idén a Forma--3-ban jeleskedett, és jövőre már valószínűleg a Forma--3000-es mezőny tagja lesz. ,,Tudom, hogy ez csak az F1-es autó hasonmása volt, de azért én élveztem a vezetést. Mentem lassan és gyorsan, remélem, a vezetők meg tudták szemlélni a kocsi festését" -- nyilatkozta a fiatal pilóta. A teszt egyébként annyira titkos volt, hogy a független szakembereknek még sejtésük sincs a négykerekű színösszeállításáról.
Csütörtökön Rubens Barrichello folytatta ismerkedését a Ferrarival. A brazil pilóta az olasz csapat fioranói pályáján körözött, és jobb eredményt ért el, mint egy nappal korábban. ,,Rubinho" a szerdai 1:02.148-ról 1:01.235-re javította a legjobbját."
maul