Törölt nick Creative Commons License 2021.08.29 0 0 47945

Gyorsan, frissen, dögfáradtan az én véleményem az, hogy végül ez egy jó kis repülőnap volt. Sok minden tetszett és volt néhány negatívum. Az összes magyar program nagyon klassz volt, Majerik Máté sztem az eddigi legjobb Gripen bemutató pilóta, jó volt végre látni repülni, szuper a programja.

A külföldi felhozatal messze volt a korábbi évektől, jobb lett volna jövő évre szervezni, meg talán egy-két dolog még leszervezhető lett volna, de ez most így alakult. A külföldi fellépők közül szerintem az angol Typhoon, a román 21-es, a két svéd retróvas és a török meg a szaudi kötelék volt a legjobb. A szaudiak voltak a legnagyobb pozitív meglepetés, nagyon sokat fejlődtek azóta hogy 2011-ben Zeltwegben láttam őket. A horvátok régen négy géppel is sokkal jobbat repültek, tőlük többet vártam.

 

A szervezés szerintem összességében jó volt, egy-két baklövéssel. Én úgy láttam a beléptetés flottul ment, minden katona nagyon kedves és türelmes volt. Látszik hogy a sereg egésze nagyon készült. Ami mellélövés volt az a VIP bejáró feletti felüljáró, mesterségesen csináltak egy szűk keresztmetszetet, amin feltorlódott az érkező tömeg, viszont dicséretes h gyorsan léptek a szervezők és már szombat napközben nyitottak mellette átjárót és így megszűnt a fennakadás. A megtelt parkoló szintén méretes hiba, ilyenre nem is emlékszem korábbról. A kommentálás és a hangosítás sztem borzalmas volt, sajnos Ruszin-Szendi Romulusz nem így gondolta és jól megdicsérte Szujót a végén. Asszem ez az ordibáló, gyengén fordító, lelkes laikus itt marad velünk legközelebb is. :( 

Az időjárás tökéletes volt. Az augusztus végi időpont elgondolkodtató, én affelé hajlok, h inkább legyen így esőveszély normális hőmérséklettel, mint a szinte garantált 35+fok egy nyár közepi időponttal.

Nekem mint hardcore repnapfannak nem ez lesz a legemlékezetesebb, de ezt most nem is a magamfajtáknak szervezték.