Leadfoot Creative Commons License 2021.08.29 0 1 47944

Csak pár gondolat össze-vissza:

 

- Jó volt 8 év után megint kecsói repnapon és 2 év után bármilyen repnapon lenni.

- A felhozatal nem volt rossz, a beszűkült lehetőségek mellett még jónak is mondanám. Persze pech volt, hogy vasárnapra az olasz Eurofighter mellett a KC-390 is kiesett, de ez egy ilyen műfaj.

- A szervezéssel alapjában véve meg voltam elégedve, sokkal rosszabbat vártam. A legkényesebb pont a parkoltatás volt. Azt mondjuk le kell szögezni, hogy a szűk keresztmetszetek miatt a dugó ilyenkor elkerülhetetlen, de némi átgondoltsággal azért lehet csökkenteni a bosszankodást. Az irtó gáz, hogy a kék parkoló szombaton megtelt, és erre senki nem volt felkészülve.

Emellett én úgy láttam, hogy szombat reggel és vasárnap délután között rengeteg dolog fejlődött, csak hát ezeket eleve lehetett volna jól csinálni. A forgalomirányítás a parkolóban sokkal jobb volt ma, a tömeg kezelése is a bázison a buszra szállásnál. Szombat reggel a VII-es kapuhoz bekanyarodott a csuklós, aztán tolatott ki, mert a forduló a kapun belül volt. Ma már elment a körforgalomig, megfordult, és visszafelé tett le minket.

 

Negatívumok:

- A spotter regisztráció nem ért semmi. Ingyen lehetett bemenni vele, de jegyet már amúgy is vettem... Ingyenjegyet inkább rászorulónak kéne osztani, a spotter meg fizessen, és kapjon érte extrát. Sőt, hátránnyal járt, mert szombat reggel sorba kellett állni a karszalagért, a sima jegyesek meg mehettek egyből a busszal.

- A hangosítás kritikán alulian fos volt, amit megfejelt, hogy a fejhangon hülyeségeket ordibáló Szujó Zoltán szólt. Miért nem lehet valaki olyat odatenni, aki megismer egy An-26-ost? Miért kell erőltetni a "sztárkommentátorokat"? Ha MPGy beszél, kevesebben mennek a repnapra? Aligha... A magyar-magyar tolmácsolás meg mindennek az alja, körülöttem mindenki fogta a fejét miatta.

- A székek tiltása eleve irdatlan faszság volt, az meg extrém bosszantó, hogy egyeseknek a háromlábút se engedték, más meg simán bevitte a normál horgásszéket. Ugyanígy hallottam, hogy valakitől elvették a szkennert, más meg simán bevitte. De legalább volt hely, ahol le lehetett adni, nem aközött kellett dönteni, hogy kidobod vagy visszaviszed a kocsiba.

 

Köszönjük a helyszínen dolgozóknak, mindenki kedves volt. Megjegyzem, utolsó sutyerákság pl. a dugók miatt a helyszínen dolgozókkal pörölni, akik nem tehetnek az egészről.