Törölt nick Creative Commons License 2021.08.28 0 0 1651

Picit becsaptalak most titeket, mert a tetejét mutattam csak, most jön a lentebbi régió, ahol tképpen álltam :)))))

és azokon látszik, milyen idő volt.

 

Hány fok: hát ez attól függ, mikor és hol voltál. :)))

Mert a szállásunk az lenn volt Velence közelében, ott olyan 20 fok körül volt, meg néha a Misurinánál meg Cortinában kifogtunk jó időt, ott rövidgatyában mászkáltam.

Viszont amikor felmentünk a Tre Cimére, ott reggel téli cuccban kezdtem, alig pár fok volt, napközben hosszúnadrág, délutánra ott is lehetett 17-20 fok. A csúcsokon viszont szerintem előző nap is esett a hó, lent legalábbis hóhoz hasonlító jéggömböcök estek, ott szerintem közelített a nullához.

 

 

Akkor maradok az Auronzói-tónál még:

 

 

Ez egy mesterséges tó, a végén gáttal van felduzzasztva. Át lehet sétálni a gáton (bár tilos :p, a széllökések miatt, többször is voltunk ott, egyszer kicsit rosszabb időben, és tényleg megérezted, ahogy beléd kapaszkodott a szél). Annak a nyugati oldalán láthatóak a havas csúcsok, ill. gleccserek, amiket előbb mutattam. A gát két szélén kis éttermek működnek, hatalmas nagy kör egyébként, több mint fél napos túra, a hegyoldalban láttam egy őzikét is.

 

Az Auronzói-tó egyébként közel van a Misurina-tóhoz, az a híresebb, majd onnan is mutatok mindjárt (3 nagy tó van így együtt egyébként).

 

Tehát Auronzó:

 

Előzmény: Törölt nick (1650)