jajnem Creative Commons License 2021.08.28 0 0 1182

Ha a NAV-nál dolgozol akkor nem árulom el, hogy a kínaiak egy alagutat fúrtak idáig és azon keresztül gyalog hordják az árut kis talicskával.

A képek magyarázata.

első képen látható lent az áru képe leírása, egységár, rendelt db, rendelés összesen, szállításról információ

a legalsó sorban ez összesítve, azaz 5016,33 Ft

Ennyit kell fizetni a termékért+áfa+vám+a kínai reggelije+szállítás

Én ennyit is fizettem igaz nem mellékeltem a bankszámla kivonatot, de mivel egyszer használatos kártyával fizettem, lehet hogy azt is mellékelem.

A képen látszik fent a szállítás menete.

'Hogyan érhetem el én is ezt ebayes és alis vásárláskor?'

Az első link arról szól, hogy ugyan ezt a terméket meg lehet rendelni bárkinek aki megnyomja a nagy piros 'Buy Now' feliratú gombot.

Az oldalon van egy 'Price includes VAT' az ár alatt ami a google fordító szerint 'Az ár tartalmazza az ÁFÁ -t' jelenti.

A szállításnál 'Free Shipping ' jelentése 'Ingyenes szállítás'.

Engem ez érdekel mert ezt kell fizetnem, hogy megkapjam a terméket.

Ha szeretnéd tudni, hogy hogyan jut el a gyártól az áru a vevőhöz, akkor a nyomozást kezdheted a lap tetején lévő szállítónál ' AliExpress WAVGAT Official StoreStore No. 1962508 Guangdong China ezek az adatok is olvashatók a weboldalon, persze előbb meg kell nyitni egy böngészőben.

A második képen az látható, hogy nem a posta hozta ki a  WAVGAT Official Store termékét.

A harmadikon pedig a megérkezett termék.

mind a három képen látszik a nyomkövetési szám ami ellenőrizhető volt a 17track-kel.

Ha megnyitottad volna a második linket akkor láthatnád, hogy nem 1$ a szállítás, hanem 'Shipping: US $1.15 to Hungary via DHL_CZ'

ennyiért már idehozzák a csehektől a gravírozó készüléket.

Ha kínából kéred 'Shipping: US $22.83 to Hungary via Cainiao Heavy Parcel Line' (nehéz tolni a talicskát).

Ha te is nem 1 db gyufaszálat, hanem egy konténernyi gyufaszálat küldenél akkor kedvezőbb lenne az ár.

Ha vállalkozóként akarsz versenyezni az alival akkor kicsit több emberre lesz szükség (szerintem 0,1 milliárd bedolgozó elég lesz) és nagyobb tételekben gondolkozz.

"Hogyan intézi el a kínai hogy Németországon (olvastam Hollandiát is prohardveren) át jöjjön a cucc"

Ennek az lehet a magyarázata, hogy Kínából nehéz eljutni a magyar tengerig (Balaton) hajóval. A konténer hajók Németországig, Hollandiáig kicsit könnyebben eveznek el.

Ott vámkezelik és fizetik az áfát majd ide hozzák.

Ha az áru az EU-ból jön akkor nincs vámkezelés. Ezzel kikerülték a postát. Ez az előnye az EU-nak és ezt szívják most az angolok a kilépéssel.

Tényleg nem tudom mennyit fizetnek a szállításért a szállító cégnek, de gondolom a cégnek megéri. (ők sem kis tételben gondolkoznak)

De javaslom kérdezd meg pl. az Emagot, aki egy wifis routert egy több tonnás teherautóval hozott ki. A srác percekig keresgette a kis dobozt a platón.

Bocs a teherautót nem fényképeztem le, így nem tudok képet feltenni róla, pedig jól nézett ki a kis utcánk felét elfoglalta. A szállítási értesítőről és a routerről lehet kép.

Ha még mindig van olyan amit nem értesz kérdezz csak nyugodtan, megpróbálok válaszolni szerény ismereteim alapján.

Előzmény: C128 (1181)