Prelleg Creative Commons License 2021.08.24 0 0 1697

lamatra: Rámész a gyerek adatlapjára, a Szülők és testvéreknél megtalálod a szülőket. A két szülő közt van egy kis ikon (ceruza egy lapon). Rákattintasz az ikonra, és megnyílik a Szülő-gyermek kapcsolat táblázat. Ott az anyánál is megtalálható az „Eltávolítás vagy csere” lehetőség.

firmin: 1895-től Budapest IX. kerületében vezették a belvárosi születésit, de csak 1897. januárjától van fent a Familysearch-ön. Mivel a Fővárosi Levéltár szerint is 1895-től volt ott vezetve, valószínű, hogy nem lett digitalizálva. Érdeklődd meg a levéltárnál hogy ott meg van-e az anyakönyv, vagy más az oka, hogy nem találod. (Persze a levéltárban még nem kutatható.)

Dámalovag: Tudsz készíteni képernyőképet a problémáról? (Mostanában nem indexeltem és akkor is leginkább csak egy oldalas kötegeket.)

1676. hsz.: Végre orvosolták a problémát, most már nem lép fel az „egyéb személy” hiba, azoknál sem, ahol eddig fellépett.

 

Ti értitek az „új felfedezések” funkciót a Familysearch-ön? Igazából nem lenne rossz ötlet, de csak elvétve, random személyeknél jelenik meg ez a lehetőség, és nekem úgy tűnik, hogy utána az adatokat azon az oldalon nem lehet kijavítani, sem kiegészíteni.