Hiker2 Creative Commons License 2021.08.22 0 0 18872

Sziasztok!
Bakancsjavítással kapcsolatos tapasztalatomat szeretném megosztani veletk, hátha valakinek segítségére lesz a jövőben, ha ilyen helyzetbe kerül.

Hanwag bakancsom talpa vált le 6 év után. Mint azóta megtudtam, ez, ennél a modellnél (és pl. a Meindl egyes típusainál) egy elfogadott "típushiba", ha használja az emeber, ha nem, 4-5 év. és a talpnak annyi.
Két lehetőségem volt. Az első: a gyári javítás, ami 2020. tavaszi áron lett volna 34 eze ft+ postaköltség. A második: valamelyik hazai, jónevű bakancsjavító műhely.

Én a másodikat választottam. Hiba volt. A bakancs 3 hét javítás után megérkezett, de a széles(!) modell bakancsomból, csináltak egy topánkát, mivel egy kifejezetten szűk, keskeny modellekre való talpat tettek rá, felvenni is alig tudtam, nemhogy lépni benne.

Jelezetem a gondot, ők mondták, küldjem vissza. Megtettem, újabb 2500 Ft postaköltséggel (nekik kellett volna a futárt küldeniük, a visszaküldést állniuk, de nem volt kedvem hadakozni velük). 

Ígérték erre az időpontra, ha telefonon érdeklődtem..ígérték másik időpontra, ha a beígért időpont után egy héttel megint hívtam őpket, aztán megint...
Végül megjött a bakancs, kettő hónap alatt el is készült a talpalás, sikerült egy szélesebb talpat rátenni. Természetesen, mivel nem gyári talp került rá, a gyári tulajdonságokat nem tudja hozni a bakancs, a sarkánál a csillapítás kicsit gyengébb lett, az eredeti modell többet mutatott. Nem lett rossz, viselhető, hordható, leteszteltem rendes túrán is.

Mégis azt ajánlom, aki teheti, a gyári javítás-megoldást válassza. Időbenvisszakap egy az eredetivel teljesen megegyező tulajdonságokkal rendelkező cipőt.