Equatorial Creative Commons License 2021.08.22 -28 0 681961

Szegény Orbán pedig mennyire örült von der Leyen megválasztásának! Már megint nyomják Krahácsot.

Nyomják Krahácsot - állapította meg a zseniális Agárdi Gábor és a nem kevésbé kiváló Csákányi László Baktai Ferenc kabaré-jelenet sorozatában úgy kismilliószor.

 

Krahács a Föld, de talán a világmindenség központja. Minden nagy gondolat, nagy eszme szülőhelye. A világtörténelem valamennyi jelese így, vagy úgy, esetleg szegről-végről, de krahácsi. Krahácsi minden nagy író és kiváló sportoló, nagyszerű színész és fenomenális tudós. De Krahács nem kapja meg az őt megillető helyet - természetesen az elsőt - a Föld emberlakta helységeinek sorában. Mert Krahácsot nyomják. „Láthatatlan, lapos sumákok” mindig keresztbe tesznek Krahács és lakosai kibontakozásának, mert felderíthetetlen - azaz nagyon is nyilvánvaló okokból - nem szenvedhetik egyiket sem.

 

De a krahácsiak nem adják fel! Törnek előre a „krahácsi úton” a dicső jövendő felé, át minden akadályon, sőt: árkon és bokron. Aki nem krahácsi, az ezt nem is értheti: az egyik oldalon Krahács, a másikon a világmindenség. Krahács szorgos népe győzni fog!

Előzmény: Polimeter (681960)