emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.21 0 5 681957

a legnagyobb akadály, amelyet le kell küzdeni az evakuálásban, az, hogy az emberek be tudjanak jutni a kabuli repülőtérre

 

Urszula baromságokat beszél, a reptérre ugyanis a rendesen útlevéllel rendelkező külföldi állampolgárok sem tudnak bejutni, de messze nem a tálibok miatt (azok most nem nagyon akarják gerjeszteni a  feszkót és a külföldieket átengedik az útblokádokon) hanem a  reptér körül őgyelgő fene tudja hány fős, útlevéllel vagy "jogosultsággal" (van egy lista azokról a kollaboránsokról akik felszállhatnak a  gépekre) nem rendelkező tömegtől. Ezt elég világosan leírja a pillanatnyilag még viszonylag szabadon működő afgán sajtó (konkrétan a tolonews). 

 

Valahol olvastam egy pilóta beszámolóját is, borzalmas körülmények vannak, légiirányítás lényegében nincs (a reptér személyzete napokkal ezelőtt dezertált) a bevezetőrendszer nem működik vagyis VFR leszállásokat kell meredek szögben csinálni, kerozin nincs, ergo a visszaútra szükséges keróval kel leszállni ésatöbbi. A baleset valószínűsége napról-napra nagyobb és nagyobb. 

Előzmény: najahahu (681955)