55judit Creative Commons License 2021.08.20 0 1 14566

Az első, vagy a második levéltőtől kezdve minden levélnél füge van. Így van ez az apró lilánál és a Michurinska10-nél is. Ha hosszúak a nóduszok közötti távolságok, úgy tűnhet kevesebb  a termés, ahol rövidek az ízközök, szinte egymást érik a szemek és ezért tűnik többnek.

 

Mint mondtam, nálam a Michurinska10 minden hajtásvége tavasszal visszafagyott. Ebből kifolyólag mikor elkezdett hajtani, mindn ágon seprőszerű elágazódások lettek, ezért rengeteg rajta a másodtermés. A vesszőtöveknél alig férnek egymástól, és rövidek az ízközök is. Ráadásul nem csak a visszafagyás miatt intenzívebb az ágnövekedés, azért is, mert egy erősen felfelé törő vastag ágat is kivágtam tavasszal. De ezen a fajtán így  sem marad ősszel beéretlen termés, arra ügyelek hogy nyár derekára behozza a lemaradás. :)

 

A Michurinska színében más mint az apró lila. Mérete, íze, állaga szerintem megegyezik.

Ezt a pár szemet most vettem le. Nagyon gyorsan érik. Tegnap este leszedtük az éretteket, és ma délután már enyhén aszalódókat lehet találni:

Lehet hogy nem látszik, de ezek a szemek már mind elveszítték a feszességüket.

Amelyik szemet éri a nap, abba kissé lilás színt is bele lehet magyarázni, de inkább barnásak. Az apró lilánál világosabb a belseje is. Nagy előnye hogy a másodtermést akkor kezdi érlelni mikor a többinek az első termése a végefelé jár. Édesdes, de a többi fajtám finomabb.

Előzmény: Sparr0w121 (14549)