toto92 Creative Commons License 2021.08.18 -1 0 217844

Sziasztok,

 

Remélem akad itt olyan aki tud segíteni. Lassan eljön a "kedvem" hogy Alfa-tulajdonossá váljak, és két típus tűnik esélyesnek: 147 és a Giulietta, illetve alapvetően benzinesben gondolkoznék. A kérdésem: melyik a jobb választás? A Giulietta újabb, ebből fakadóan nyilván drágább, de van-e annyival jobb hogy érdemes a többlet pénzt rászánni? Ahogy utánanézegettem, a 147-esekben lévő Twin Spark motoroknak nincs túl jó híre, főleg a nagyobbaknak, de ahogy olvastam a kisebbek sem feltétlen hibamentesek.

 

A Giulietta kapcsán a MultiAir motorok kérdőjelesek (mondjuk nem tűnik egy must have dolognak a 170 lóerő), az Alfa Amorén a MiTo-s topikban általában ha valaki vásárolni akart, az volt a tanács hogy kerülni kell őket ha lehet, feltételezem a Giuliettánál sincs ez változatlanul.

 

Szóval nagyon röviden a kérdés, hogy benzines 147-es vagy benzines Giulietta kb 2-2,5x annyiért, melyik tűnik jobb választásnak? Persze ez csak elméleti, nyilván minden használt autónál a konkrét példány állapota számít. Illetve ha van bármi egyéb javaslat ami megfelel a kritériumoknak, azt is szívesen meghallgatom :)