Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2021.08.17 0 0 1458

"Behatolási pontok mechanikus erősítése: rács, fém ajtó, stb"

 

El kell dönteni, hogy nálad mindez valóban szükséges-e, ha van egy riasztód.

Valamint el kell döntened, hogy ezek látványos (elriasztó hatású / látványos) vagy az észrevehetetlen (láthatatlan) változatát szeretnéd.

 

"Megfelelő riasztórendszer olyan zónával, ami a behatolási pontokat külön kezeli(élesítési lehetőség)"

 

Ez a mondat szakmai szemmel nem érhető. Pl szeretnél olyan lehetőséget, hogy a házban lévő mondjuk 20 érzékelőből kizárólag egyet élesítesz be és ezt a 20-ból bármelyikkel meg akarod tenni? Ilyet is lehet (mindent lehet), de ez egy értelmetlen (haszontalan) igény, aminek a biztonságos megvalósítása sok pénzedbe kerülne.

 

"Riasztóhoz kapcsolható kiegészító rendszer: pl ködösítő"

 

Okosabb, ha nem a saját (esetleg hatástalan vagy veszélyes) találmányodat akarod szakemberekkel megvalósíttatni, helyette inkább magát a problémát meséd el szakembernek és kérdezd meg, hogy az ellen ő mit javasolna.

 

"Személyi védelem kialakítása: gumis fegyver, husáng."

 

Soha ne végy a kezedbe olyan fesgvert, amit szükség esetén nem vagy képes/bátor habozás nélklkül és profin alkalmazni is. Tehát pl hiába hadonászol husánggal vagy gumiövedékes fegyverrel, ha nincs legalább egy-két órányi TÉNYLEGES/VALÓDI rutinod a használatában. A veled szemben álló talán már százszor is volt ilyen szituációban, ezért valószűnűleg jól látja a mozdulataidon, hogy életedben először van ilyesmi a kezedben és valószanűleg nem is tudod/mernéd használni ellene, vagy esetleg látja rajtad a rutint/magabiztosságot és érzi, hogy közelebb lépve valódi veszélynek van kitéve.

Hasonló szituációban fegyvernél talán jobb megoldás rámutatni a fejed felett lévő kamerára és közölni, hogy amióta megnyomtad a zsebedben lévő rádiós pánikgombot, azóta a kép nemcsak rögzítésre kerül hanem automatikusan megy fel az internetre, addig is, amíg ideér az ugyanakkor riasztott biztonsági szolgálat, akik már valószínűleg a közelben járnak :)

Előzmény: Mr. Pepe00 (1456)