FOMA Creative Commons License 2021.08.16 -1 1 149655

Az ilyen helyeken lehet megtapasztalni, hogy Horváto. nem csak a Jadran és szigetei. Mi konkrétan a Klesarska škola kollégiumában laktunk (a pécsi horvát gimnázium testvériskolai kapcsolatának köszönhetően), ami inkább egy 3-4 csillagos szállodának felel meg, és szintén a helyi márványból épült. Természetesen bemutatták a tanműhelyt is, ahol a leendő szobrászok gyakorlati képzése folyt. A kőbánya látogatását a csapat leszavazta a hőség miatt, csak a hajóról néztük meg.:-)

 

   

 

Nem szoktunk szinte soha visszamenni ugyanarra a helyre egyik országban sem, (a vonatok végállomása miatt persze vannak kivételek pl. Split vagy Prága), mert szeretünk felfedezni, de a horvát útjaink közül mindketten úgy ítéljük meg, hogy ez volt a legjobb. Pont azért, mert nem egy turistamágnes hely volt, teljesen otthon éreztük magunkat, és az ottani élmények hatására kezdtem ismét szerb-horvátul tanulni.

 

"Elnézést, hogy nem arról írtam, hogy mennyibe kerül egy rossz sör, meg hol lehet nyerni két fityinget a kuna váltásnál."

 

Ne érezd magad feszélyezve, ez az "Utazás Horvátországba - merre???" topik, bármiről írhatsz, ami - arra!!! van.:-)

 

 

 

Előzmény: The_Rible (149626)