Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2021.08.15 0 0 1432

"Mi egész éjjel kóborolunk a lakásban (hálószoba, WC, konyha). A mozgásérzékelőket ezért nem élesítjük, amikor otthon alszunk."

 

Sok lakás beosztását eleve úgy alakítják ki, hogy minél nagyobb területet be lehessen élesíteni éjszakára. A legegyszerűbb esetben elég egy plusz WC, ami hálószobából nyílik.

Egyébként sincs gond, mert amikor álmosan belépsz az éjszakára beélesített területre (tehát pl kilépsz a hálószobából vagy elindulsz lefelé a lépcsőn az alsó szintre), ott van tőled egy méterre egy kezelő billentyűzet, ami azonnal sípol, hogy ne felejts el kikapcsolni.

 

"De mivel egyre többet hallani éjszakai ajtóbetörésről (ahol a tulaj otthon van-volt), ezért a nyitásérzékelőket este élesítenénk. Ráadásul a bejárati ajtó a leggyengébb láncszem fizikailag."

 

Írtam, hogy a bejárati ajtóra mindenképpen tennék nyitásérzékelőt, hogy hazaérkezéskor ez indítsa a belépési késleltetést.

Az ablakokat, teraszzajtót pedig védheti függöny infra, vagy infra sorompó, ha onnan számítasz behatolásra miközben otthon vagy. Ez az ablak-védelem lehet akár a falon kívül is, szerencsés esetben egy olyan érzékelő, ami több ablakot is figyel az akár még kevesebbe is kerülhet, mint minden ablakon egy-egy (könnyen átverhető/megkerülhető) nyitásérzékelő.

Előzmény: szicsu1007 (1426)