Unicalfan Creative Commons License 2021.08.14 0 0 121000

"A nyilt fütési rendszerben , ahol a friss oxigén utánpótlásnak nincs gát szabva , ugyan úgy viselkedik , mint egy HMV rendszer"

-Hát ez nagyon nem így van ám:-)

 

 "Mindkettöben az oxigén utánpótlás adott , így a rendszerekben a korrózió lehetösége is . :-)"

 

Csak nem egyforma mértékben!!!! Mert ha megnézed a nyílt fűtési rendszerekben mi volt annó: vas cső, vas radiátor,vas tágulási tartály,vas kazán  --minden vasból összehegesztve,tökéletes homogén rendszer...elektro potenciál különbség :0   Csak a nyilt tágulásin tudott bejutni minimális  friss oxigén a korrózióhoz...de mégis 30-40 éves ,jelenleg is működő ilyen rendszert tudnék neked mutatni,akár hármat is amiben semmi nem lett cserélve ,még a radiátorok sem.

 

Ellentétben egy HMV rendszerben lévő friss víznek maximálisan magas az oxigén tartalma ami nyilván korróziós szempontból a lehető legrosszabb---De pont ezért vannak a HMV csövek nem sima vasból:-) -hanem hga csövek,vagy rézcsövek ,vagy műanyag csövek,vagy rozsdamentes acélcsövek,vagy a zománcozott hmv tárolók Mg anóddal. Ezek kiküszöbölik a HMV korrózió lehetőségét .Tehát pont ezért nem is értem milyen korróziós lehetőségről beszélsz HMV esetén

 

Előzmény: peterch (120998)