advocatusdiaboli Creative Commons License 2021.08.11 -2 2 396216

Ad1: ez szerintem is nevetséges. Egyébként meg a lassan mindenütt populizmusba átcsúszó politizálás logikus következménye - az adott társadalmi háttér mellett. A politikusok manapság már valójában közönséges handlék, porszívóügynökök, akik az árujukat (önmagukat, saját politikájukat) próbálják rásózni a többségre, és nem azt fogják mondani, ami helyes, szükséges, értelmes és jó, hanem azt, ami ELADHATÓ. 

 

Gondold el, egy Gilvánfa jellegű roma faluban nagyon magas segély ígéretével és a lopás teljes legalizálásával elsöprő győzelmet lehetne aratni - a következmények persze borzalmasak lennének, ha ez társadalmi léptékben, az egész országban-gazdaságban történne, teljes civilizációs összeomlás lehetne belőle. 

Ha az USA ezen az úton halad - legyen az ő baja, nem vagyunk kötelesek követni...

 

Ezt már sokszor megbeszéltük, a demokrácia - rosszul és felelőtlenül alkalmazva - képes végül önmagát tönkretenni, és vagy teljes káoszba, vagy szükségszerűen autoritásba átfordulni (ezért gyakori vesszőparipám az értelmi képességekhez, képzettséghez, ténytudáshoz kötendő választási cenzus, hogy csak azok szavazzanak egy-egy kérdésben, AKIK ÉRTIK IS AZT, és bizonyíthatóan legalább nagyjából tisztában vannak a következményekkel, ok-okozati láncokkal is). Az idézett hír kb: arról szól, mint ha egy oviban demokratikusan a gyerekek szavazhatnák meg, hogy mi legyen a tevékenység és az ebéd is. A következmény az lenne, hogy semmit sem tanulnának-fejlődnének, mert kizárólag játék/szabadfoglalkozás lenne, ellenben minden gyerek elhízott fogatlan cukorbeteggé válna...

 

Kis cinizmussal amúgy azt mondhatnám, hogy valahol nekünk csak jó lenne, ha az USA lassan tönkrevágná magát, kiesne egy nagy politikai-gazdasági versenytárs - nem?

Előzmény: z_a_p (396196)