smena8m Creative Commons License 2021.08.10 0 0 14534

Tisztelt Judith,

én Tavasszal "óriási vagyonokért" vettem 1 Little Miss Figgy-t. (Nevezhetjük Kicsi Huszárnak, az nem jogdíjas) Itt halkan megjegzem, hogy akkor még nem ismertem Megyeri Szabolcs Kertészetének árképzését. :-) Nem Titkolt célom volt a növény szaporítása, és az alanyok cserélgetésre más fajtákra. Nem vagyok egy túl tapasztalt szaporító, de azért pl pálmákat már sikerrel csíráztattam több hónapon keresztül. Itt hibáztam, az összes , kb 12db 2-3móduszú ágacska bepenészedett. Így utólag azt gondolom, hogy túl mocsaras lett a közeg, amiben próbálkoztam, és hagytam befülledni. Hiába csírátlanítottam Mikróban a talajkeveréket, mégis bepenészedett, mert az ágakat nem mostam le legalább 1 fahéjas vízben...

 

A cserepes növény 20-30cm-et nőtt a nyáron, elkapta a fügemoly, (ami szerintem kísértetiesen hasonló állat ahhoz, ami pár éve szétrágta az összes Buxust a faluban), Dipallal kezeltem, azóta jól van.

 

Mivel megrendült a bizalmam a saját Miss Figgy hajtatás képességemben (Noha pl a Györöki Laposomat 95% hatásfokkal szaporítottam sima ledugással a kertbe) , arra gondolok, hogy szívesen levinném önhöz a növényt a Balatonra, ahol vághatna róla hajtás ágat, (szerintem 1-2 még vágható a jobbszélen). Cserébe egy kis oktatást, bemutatót kérnék a fügenevelésről, és ha van, cserehajtást más fajtákról... :-) 

 

 

Előzmény: 55judit (14409)