Joef Creative Commons License 2021.08.09 0 0 31429

Sziasztok,

 

Vasárnap készülök a családdal Székelyudvarhelyre, 3 egész napunk lenne a környék , akár olyan 100km-es körben (autóúton mérve) bejárására.

 

Van olyan Romániában , hogy kamionstop a hétvégén?

 

Ha mégis a rettegett 1-es utat választanám, Nagyvárad majd Kolozsvár-, Torda -elkerülő A3-assal, majd a Marosvásárhely elkerülő - Sovata vonalon vasárnap 9-13 óra között mennyire lehet gáz? Én 2016-ban jártam erre utoljára, hétköznap, de akkor nem tűnt annyira durvának. Akkor még talán 10-en, 20-on km volt az autópálya... Azóta (covid-ig) sokat romlott a helyzet? (A3-as megnyúlt ha jól látom)

 

A család most először járna erre, a kihagy6atlan Bánffyhunyadot 1x látni kell, ütős a street view-n is, de élőben a legdurvább... :)

 

Vagy még hétvégén sem érdemes vállalni a kockázatokat, lassúzást, a kb. 50-65 km-el hosszabb déli szakaszhoz képest,  Aradtól a határtól az A1-en hasítva Nagyszebenig, ahonnan még 140km a 14, 13C-n az út?

 

Mi a véleményetek a medvelesről a Szent Anna tónál , és Tusnádfürdőn?

Brassó környékén ajánlották a nyáron is üzemelő sífelvonót..

 

A klasszikusokról: Gyilkos tó, Békás, nagy víztározó, most nem is kérdeznék, úgyis felfűzzük egy napra. Hacsak annyit nem, hogy van a Békásban olyan 4-5 km-es túraútvonal, ami nem jár óriási gyalogos szintmászással, mégis elég látványos?

 

Előre is köszi az építő hozzászólásokat.

 

üdv,

Joe