Liberius Creative Commons License 2021.08.09 -2 1 8

Szerintem az átlagosnál némileg magasabb szintű, ámde mégsem elegendő tudás nem nevezhető hibának, hanem csak egy könnyen (néha nehezebben) orvosolható ismerethiánynak, és az abból következő téves következtetésnek.

 

A tényleges hiba inkább az lehetne, hogy ezt az állapotot hibának nevezzük, s ezzel másokat leértékelünk, melynek gyakori oka az, hogy önmagunkat valamiféle dicsfényben szeretnénk ragyogtatni. Az interneten ez egyre gyakoribb s figyelnünk kell önmagunkra, hogy nehogy mi is ebbe a csapdába essünk. (de pl. egy ezerszer végiggondolt elmélet megkérdőjelezése, és hibásnak gondolása is ugyanez az eset lehetne, ha nem éppenséggel az egyén önmagában kételkedése állna a tanácstalanság hátterében)

 

Ebben a civilizáltságában és tudományosságában is mind meredekebben hanyatló világban örülnünk kell, hogy akadnak még egyesek akik hajlandóak gondolkodásra, s őket az ismeretszerzés irányában lelkesítenünk kell, hogy nehogy az érintőképernyőket tapogatók tespedő világába zuhanjanak ledorongolt magányosságukban).

 

Előzmény: szabiku_ (2)