jdr Creative Commons License 1999.11.27 0 0 42
Mégis, nem gondoljátok, hogy inkább a megelőőzéssel kellett volna kezdeni és nem most, hanem jó 10 éve (vagy húsz, de akkor ugye nemlétezőnek minősítették)?
Nagyon túlokosnak sem kellett volna lenni a dologhoz, mert jó pár ország évtizedekkel előttünk járt tapasztalatban. Lehetett tudni, hogy jön a lecsúszás, munkanélküliség, sok szabadidővel és kilátástalansággal egyrészről, másrészről az újgazdag csemeték aranyifjúsága, a serkentők rohamos terjedése, az elidegenedés, a nihil, a kínálati piac miatt az elkeseredés, a felkeltett vágyak kielégítetlensége.
Most lepofozzuk a fejüket egy szál marihuana miatt, mikor nincs egy olyan hely, ahová behúzódhatnának melegedni és elfogadható áron ihatnának egy teát, meg ehetnének egy szelet zsíros kenyeret.
A lakótelepek parkjai tele vannak csoportokba verődött helyi fiatalokkal, akik fagyoskodnak, isznak, szipuznak, mert nem igazán érdemes hazamenni, máshová meg nem igen tudnak.
A kemén drogosok meg felcsapnak dílernek, hogy a saját anyaguk árát megkeressék.
Ezek a fiatalok viszont nem fontosak ennek a kormánynak - nem voltak azok az előzőnek sem -, mert aligha a polgári középosztályt erősítik, csak nyűg a társadalom nyakán, csakhát a társadalom egy olyan csoport, amelynek tagjai államilag szövetkeztek közösségük egészének működtetésére. Nem igazán lehet kiselejtezni belőle a hibás árút, vagy ha lehetséges, akkor azt már nem demokráciának hívják. Az nem megy, hogy csak büntetek, de nem adok esélyt sem arra, hogy megúszd a büntetést.
Ttelettel:
jdr
Előzmény: George Sand (41)