Afrikaans8 Creative Commons License 2021.08.07 -5 17 15922

Kíváncsian várom, másoknak milyen tapasztalatai vannak ezekről "farnehéz" megoldásokról...

 

 

 

Bár ennél sokkal nagyobb fenekű nőkről is előszeretettel festettek képeket hajdanán (nem elsősorban Rubensre gondolok, az ő hölgyeményei számomra már túlsúlyosak), de most találtam ezt a cikket, és egy-két részlete miatt megosztom:

https://index.hu/kultur/2021/08/06/irgalmatlan-tomporral-is-lehet-utanozhatatlanul-erotikus-a-no/

A kiállítás másik kimagasló, feledhetetlen alkotása Vaszary Jánosé. Az ő neve már nem ismeretlen, a sztárok non plusz ultrája, na de. Itt van ez a Párizsi modell (Fekvő akt piros szőnyegen) című kép, a hátoldalán ráadásul özvegy Vaszary Jánosné feljegyzése: Ez a kép a férjem műve. Nyughatatlan lehetett ez a férj, nyughatatlanul kereste a szokatlan látószögeket, a hölgyeket különösen hátulról szerette meglesni. Itt is erről van szó, bár feltárulkozik a modell, mégis egy akkorát csavarint a csípőjén, hogy deréktól lefelé inkább hátulról látjuk. Arcát pedig fekete haja takarja, így csak teste van, s leginkább a nézőre gyakorolt hatása. Mondjunk annyit visszafogottan, a látványtól a néző is nyugtalan lesz. Pedig mind mértanilag, mind esztétikailag, mind a 80-as, 90-es években betört és azóta meghonosodott Julia Roberts-i extraslim nőideál felől nézve szinte már-már torznak minősül a képen látható asszony.

ÓRIÁSI TOMPOR, SONKA LÁBAK, RÖVID COMBOK, FARNEHÉZ TEST, MÉGIS, AHOGY KIFEKSZIK ÉS CSÍPŐT CSAVARINT A VÖRÖS DRAPÉRIÁN, TOCSOG AZ EROTIKÁTÓL.

Előzmény: Afrikaans8 (9115)