tcaoe Creative Commons License 2021.08.06 0 1 110076

Zöldi, ez a térképbaszkurálás nem a világom, de az út kb. ez:

 

Mindegy, hogy Ózd, vagy Szilvásvárad felől (az utóbbi esetben viszont nem rossz csapni egy balost Lénárddaróc és Sáta felé, de ha az ember Vadnáig megy, akkor is csak tíz percet kell visszafelé menni)), ki kell jutni a 26-osra, aztán el a Serényfalva - Hét keresztig. Itt Serényfalva felé (talán Aggtelek van kitáblázva). Ha Putnokon át jön az ember, akkor csalogató lehet átvágni direktben Kelemér felé, de az sem jobb mint a mályinkai út. Vagy rosszabb, de ez nehéz verseny ezen a szinten. Természetesen az is pazar egyébként, de motoron a felén jobb állni (azaz sportmotorral gyakorlatilag pont kimeríti a Dave-féle zergebaszta ösvény fogalmát).

Szóval ott fel egészen Ragályig, Ragályon jobbra, aztán balra Imola felé. Onnan Kánó (mondjuk más opció nincs), ezek egy sávos utak, de hibátlan az aszfalt. Kánóból lehet Szőlősardó felé menni, onnan pedig ki a  27-esre Perkupánál.

(Ha éhes az ember, akkor balra fordulva van a pusztában egy hamburgeres, nemrég nyitott, az illata jó, amúgy nem tudom milyen.)

Edelényben balra el Damak felé (de lehet, hogy Homrogd van kiírva), innen Tomor után lehet balra menni, ez az R-rel is vállalható út, de Gadnáig nem jó. Utána viszont nagyon is. Abaújlak után jobbra, itt én az Abaújszolnok felé menő utat szeretem jobban, ezen Szikszóra ér az ember (vagy visszafordulhat Edelény felé ugyanott, ahol elkanyarodott Tomor után).

Ha nem akar az ember már ekkora kört menni, akkor is érdemes elmenni Damak felé Edelényből,  Damak előtt ott a szeszfőzde, ott megy jobbra egy út. Arról pazar a kilátás, de talán ki sincs rá írva, hogy Hangácsra megy. Valami mezőgazdasági utas EU-pályázatos tábla van kirakva. Nem túl technikás egyébként, a hangulata tetszik. Innen Boldva, Sajóecseg felé. Sajóecsegen a fagyisnál van balra egy út, ott át lehet menni Sajókeresztúrba, onnan meg gyorsan a Miskolci elkerülőn van az ember.

 

 

Vagy lehet Kánóban Felsőtelekes felé menni, ott sajnos Rudabányáig szar az út (nem sportmotors buli). Viszont Rudabányáról Felsőkelecsénybe megint új út visz (talán az a legkeményebb szerpentin a környéken, új burkolat, de sajna csak egy sáv ez is), onnan Felsőnyárád, és át Sajókazára (ez egy nagyon jó út, de van rajta egy negyvenes tábla. Ott nem látszik semmi, de én is csúsztam meg többször is, nem tudom, mit rontottak el. Szóval ott óvatosan.) Akkor kint van az ember a 26-oson, aztán mehet vissza, vagy elzúz Sajószentpéterig, onnan Parasznya, aztán Diósgyőrben van, mehet Lillafüredre.

 

Válogass.:)

 

(Nekünk a standard menjünkegyet körünk amúgy mostanában a Miskolc-Edelény-Felsővadász-Abaújszolnok-Szikszó-Halmaj-Abaújszántó-Golop-Megyaszó-Onga-Miskolc. Itt nagyon rossz az út Felsődobsza és Abaújszántó között, de a dobszai szerpentint is felújították nemrég, és az a rész odabasz.)