"Megjegyezném neked..."
Megjegyezted. És most mit vársz? Dőljek a kardomba, mert felsorolsz itt néhány (sajnos) trivialitást? Ne már... Minden tiszteletem azoké, akik viszik a hátukon a romhalmazt rendszert, de közel sem biztos, hogy minden utas ilyen megértő.
"Tehát ha már a vasutas attitűd demonstrálásánál tartunk"
Pont most demonstráltad azt a bizonyos attitűdöt, még ha nem is ez volt a szándékod. Egyébként nem állítottam, hogy minden - vagy akár a többség - vasutas ilyen lenne. De cáfold, ha úgy gondolod, hogy nincs ilyen.
Akitől a vonaton a jv kéri a jegyeket ellenőrzésre, az az utas. Nem minősítjük. Szolgáltatást vesz igénybe, amiért az esetek jelentős többségében fizetett, vagy valaki fizet utána. Az IC pótjegyért pedig fizetett. A pénzéért annak ellentételezését várja. És ha azt nem kapja meg, had legyen már elégedetlen. És ha picit visszaolvastál volna, akkor tudnád, hogy a kijelzők működésének hiánya csak a megmosolyogtató plusz volt. Hogy a legtöbb reagálás miért pont erre volt, azt nem tudom. Mert gyakorlatilag semmi nem működött, amiért a pótdíjat fizette az utas.
Maradok tisztelettel, kitartást, jó munkát kívánva! :-)