George Sand Creative Commons License 1999.11.27 0 0 94
Kedves lujza,
Nemcsak íróknál, hanem bármilyen más foglalkozási ág képviselői között is. Az írók a közönségnek írnak, egymást is kritizálják, ahogy a kritikusok és irodalomtörténészek is elmondják a véleményüket az "írók" műveiről. (Az orvosok, sőt a papok is kritizálják egymás, csak ez nem a mi orrunk előtt történik, nem olvashatunk róla méteres kolumnákat.)
"Szegény" Szabolcska Mihály is kapott hideget-meleget, pedig jónéhányan még az Ő színvonalát sem érték/érik el. Berzsenyi visszahúzódott. Ady replikázott. Csurka politizál. Utóbbinak a tentája fogyott ki. Nem akarom megismételni, amit a Frankfurti Könyvvásár kapcsán leírtam, de az a cikke meglehetősen zavaros, rosszul megírt és szerkesztett, ellentmondásokkal teli. Ezt bárki emberfia észreveszi, aki figyelmesen végigolvassa. Ezek után nehéz azt mondani róla, hogy tehetsége töretlenül szárnyal.

Kedves Speaker
Senki nem mondott olyan, amit Te sugalmazol, hogy a tehetség politikai kurzustól függene. A tálentum kiapadhat, a múzsa elkerüli az illetőt, az ihlet elmarad.
Igenis igaza van Görgeynek, ez méltatlan egy valaha tehetséges íróhoz. (Bár én fénykorában sem soroltam a nagyok közé - de ez az egyéni ízlésem, és nem politikai állásfoglalás volt.)

Előzmény: lujza (92)