BahnScorper
2021.08.05
|
|
0 1
204367
|
Kate Bush - Hounds of Love
Nevezzetek akárminek, de én elég fogalomzavarban voltam a szóban forgó művésznővel kapcsolatban, eleve inkább a '90-es évekre tettem volna a munkásságát... már ha nagyon tudtam volna róla bármit is, inkább halványan derengett a neve. A lemez első fele viszont nem hagy kétséget, hogy ez vegytiszta '80-as évek, enyhe diszkópop sok dobgéppel és egy amúgy még jó és elviselhető stílusban operáló énekhanggal. Szerencsére viszont ez az egész csak egyfajta csomagolás a sanzonbizottság felé, hogy letudta az akkoriban kötelezőket, és már a Cloudbusting végén kezd arra hangolni, ami a túlsó oldalon vár. Ahogy a The Ocean-nál, itt is két igencsak külöböző lemezt sikerült ugyanarra a korongra préselni. A második félnek az első kettő száma kifejezetten tetszett, és az utána következő ide-oda kísérletező, sok ambientet tartalmazó résznek is megvolt a maga különös varázsa. Néhol egy kicsit túl sok, néhol már nem érthető, a végén pedig visszaköszön a diszkópop... mégis jó hallani, hogy egy ilyen kreatív és érzékeny előadóval van dolgunk. Megint átlagot kell húzni... egy 3,75 pontos A és egy 6,75-öt érő B oldalból 10/5,25 jön ki. |
|