Tappancs Creative Commons License 1999.11.26 0 0 367
Kedves Henger Tedi! Továbbra is fenntartom, hogy a háború egyik célja az ölés.
Még kitüntetés is járt érte, nem is furcsa módon a lövészárok mindkét oldalán.
Tökéletesen igazad van abban, hogy vannak korlátok. Nem fáj a szívem a nürnbergi-per elítéltjeiért.
Igazságosnak érzem a sortűzpereket is. Bár nem tudom, milyen ítélettel zárulnak.

A hollandok mentették a zsidókat. Így volt, de Anna Frankkal mi is történt? Mo-n is előfordult, hogy magyarok mentették a zsidókat.
Név szerint említettem is id.Antall Józsefet, aki nem volt egyedi példa.

Tedi, hadd hozakodjak elő személyes, családi történelmünk egy mozzanatával
Ki engedte meg a munkaszolgálatos intézményt?
Családunkban tudtommal nincs zsidó, de apám (már nem él) munkaszolgálatos volt. Még kiskorú volt, ezért nem a frontra vitték, hanem munkaszolgálatra. Ez a tény cáfolja hogy a munkaszolgálatot kizárólag faji alapon szervezték.
Hitler sosem hagyott kétséget a felől, mik a tervei a zsidókkal. Örülök, hogy fölveted a zsidóság vezetőinek felelősségét is. EG ezen a szálon valami miatt nem válaszolt viktimológiai kérdéseimre. Miért manőverezte magát Európa-szerte a zsidóság évszázadokon át a bűnbak, az áldozat szerepébe? Miért nem álltak ellen? Berlinben például tízezres tüntetés volt, ahol német feleségek tüntettek zsidó férjeikért, nem is sikertelenül. Vagy a varsói gettólázadást is említhetem.
Nekem az az egyik fő bajom ezen a szálon is, hogy főleg egyrészt-egyrészt illetve másrészt-másrészt szemszögből jönnek a hozzászólások és kevés az egyrészt-másrészt vélemény.
Kedves rezső! Lehet, hogy az egyik példám nem jó. Hadd ne soroljak több áldozatot.

Előzmény: Henger Tedi (356)