Whitey Creative Commons License 1999.11.25 0 0 3
Mielőtt a topic végleg elsűllyedne...
1998. július végén vettem újonan egy 1.6 SX-et. Extraként csak ködlámpát és fűthető, motoros külső tükröket kértem. Mondhatom mindkettő nagyon bejött. A ködlámpa mostanság k***ajó, a fűthető tükör úgyszintén, nembeszélve a parkolásnál sokat segítő dologról, hogy a jobboldali könnyedén lehajtható.
Fogyasztásával teljesen meg vagyok elégedve. Újkora óta minden tankolásnál kiszámolom. Mivel 75%-ban városban használom és sajnos elég rövid távon (nincs idő a motor rendes bemelegítésére), ezért szerintem a 7.2l-es átlag kiemelkedően jónak mondható.
Formája szerintem király, a belső tér óriási, nagyobb, mint az Audi 80-ban vagy a 3-as BMW-ben. Az 1.6-os motor 103 lóerős, ami nagyon dinamikusan mozgatja a kasztnit. Papíron 184km/h a vége, de én ötödikben, féltankkal, két személlyel mentem vele 195-öt is, bár állítólag negyedikben át lehet lépni a 200-at is. A 144Nm-es nyomaték könnyedén viszi fel ötödikben is a közepes emelkedőkön. A motor egyébként imádja, ha pörgetik, főleg én, mivel én meg a hangját imádom...
A minőséggel semmi bajom, az árért (2.5M volt tavaly) pont azt kaptam, amit vártam.
Az úttartása is nagyon pöpec, bár 205-ös gumikkal lenne az igazi, de többet már nem akarok rákölteni. A havi 40 rongy részlet, 10e casco, meg a negyedévi 12e kötelező, valamint a havi 2x-i tankolás így is bőven túllépi az évi fél millát, szóval a sportkipu, alufelni, hátsószárny, hifi cuccokról lemondtam...
Az 1.4-esekről nem sok jót hallottam, állítólag szar a gyújtása és rengeteget zabál. Az új 1.2-es, 86 lovasról meg semmi tapasztalatom nincs.
Lehet, hogy elfogult vagyok, de szerintem nagyon jó vétel. Ha bármi kérdés van, szívesen válaszolok - ha tudok.
Üdv
Whitey